Connery

Danske møbeldesignere afslører et nyt tech-baseret system - og en stol der er lavet af fadølsbeholdere

Større transparens i designmøblernes historik skal sikres med chips hvis det står til Wehlers

Det er sjældent vi oplever, at en ting så simpelt som en stol, kalder på så meget tankevirksomhed som hvad den danske designvirksomhed Wehlers præsenterer i forbindelse med deres nye R.U.M designstol... Det er spændende at dykke ned i, men det kan også virke en smule overvældende - især hvis du blev fanget af overskriften, og egentlig bare gerne vil se hvordan en designstol, der er lavet af fadølsbeholdere tager sig ud, så for overblikkets skyld, får du først den korte produkthistorie: 

ANNONCE
Wehlers R.U.M Carlsberg stolen - Danske møbeldesignere afslører et nyt tech-baseret system - og en stol der er lavet af fadølsbeholdere Wehlers R.U.M Carlsberg stolen

Wehlers R.U.M Carlsberg stolen

Wehlers, en ung dansk møbeldesignvirksomhed, er en helt moderne designvirksomhed, der fa starten har haft en bæredygtigt tilgang til det i øvrigt klassiske og traditionsrige hverv at designe møbler. Her dyrker man cirkulær økonomi sammen med det gode design. 

Wehlers har samarbejdet med A:gain en en virksomhed der sourcer og tilbyder bæredygtige byggematerialer og interiør - og som blandt andet aftager en del af Carlsbergs plastikaffald og genbruger det i nye materialer. 

Wehlers har med A:gains hjælp lavet en ny version af deres R.U.M stol, hvor sæden og ryglænet er fremstillet i genanvendt plastik fra Carlsbergs fadølsbeholdere og gamle fiskenet. 

Den nye stol hedder Wehlers R.U.M Carlsberg stolen, og tilstøder de eksisterende modeller, der bærer tilnavne som E-affald og Fiskenet.

Denne stol kommer med mørkegrønne overflader i genanvendt plastik og enten orange eller sort stålstel - med eller uden armlæn. Den forhandles til en vejl. pris på 2.895,- kroner. 

ANNONCE
Dette er ikke en NFC-chip, Men R.U.M stolen er den første af Wehlers møbler der benytter det nye ECO-system - Danske møbeldesignere afslører et nyt tech-baseret system - og en stol der er lavet af fadølsbeholdere Dette er ikke en NFC-chip, Men R.U.M stolen er den første af Wehlers møbler der benytter det nye ECO-system

NFC-chips skal synliggøre den cirkulære økonomi og i øvrigt gøre det lettere at identificere om et møbel er stjålet

Samtidig med den ret håndgribelige produktnyhed, har Wehlers også løftet sløret, for det de kalder 'Wehlers ECO-system'

Hvad er det?
Desingvirksomhedens stifter Henrik Holm forklarer det på følgende måde "Wehlers Eco-system giver køberen en indsigt i deres møbel, som er helt enestående. I stedet for at tale om bæredygtighed for den samlede produktion, tager vi den cirkulære tanke til et nyt niveau, hvor alle kan følge det enkelte produkt. Det er en unik dokumentation af vores mission: at genanvende, genbruge og reparere for at sikre, at det plast, vi samler ind, aldrig ender i havene igen."

Altså: Wehlers har implementeret NFC-chips i deres møbler - denne chip gør brugeren i stand til at scanne møblet og få en lang række informationer om dette: Det gælder både den meget omfattende produkthistorik der gør sig gældende i alt fra validering af de genanvendte materialer og den generelle bæredygtighed i møblets produktion. 

I samme ombæring giver systemet også helt lavpraktiske informationer om møblet, information der er tilknyttet serienummeret, som hvor det er produceret, hvilken forhandler der har solgt det og hvem ejeren af møblet er. 

Den transparens som NFC-chippen tilfører møblet, kommer altså i form af lettere tilgængelighed. Og lyder det fra Wehlers: "En sideeffekt af Wehlers ECO-system er derfor, at din stol har en indbygget tyverisikring, fordi du med din mobiltelefon øjeblikkelig kan se, om sælgeren i virkeligheden er ejer af stolen - eller om der er tale om et kopiprodukt."

Teknologien bag Wehlers ECO-system er den forholdsvis unge iværksættervirksomhed MiCollect ApS, som ifølge eget udsagn er skabt for at 'udvikle teknologiske løsninger til en mere bæredygtig industri'. 

"MiCollect ønsker at sikre transparens på produkter, der kan understøtte øget genanvendelse og længere produktlevetider samt at undgå greenwashing. Løsningen, vi har skabt for Wehlers, er et bevis på dette. Fuld transparens for Wehlers R.U.M. stole, der netop er, som Wehlers siger: Et ECO-system, der fungerer og sikrer jordens ressourcer for fremtidige generationer. En cirkulær forretningsmodel," siger direktør og medstifter af MiCollect Merete Skov Pedersen.

Her og nu er den teknologiske løsning en sjov gimmick, der gør det lettere for brugeren at tilgå detaljerede informationer om møblets livcyklus. 

Om "sideffekten" med at have en indbygget tyverisikring i chippen giver mening på den lange bane, er svær at spå om: Som alt onlinetech-integreret, er der i sidste ende, alt andet lige, en risiko for at serverne i den anden ende af NFC-chippen slukkes - og at man står tilbage med møblet alene. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce