Connery

Danske iværksættere går i markedet med ekstra smart stegetermometer

Danskudviklet smart stegetermometer er klar til at hjælpe dig til den perfekte steg.

Du kender det godt: Grillfesten, familiemiddagen med den gode steg… Som vært og kødmester, forsvinder meget af tiden fra de sociale aktiviteter med gæsterne, med at holde øje med den gode udskærings tilstand.

Det er en problematik som de to jyske iværksættere Martin Kloster og Kasper Kristensen, kender alt for godt.

Derfor har de netop søsat en crowdfunding-kampagne, med et produkt som både de selv - og vi synes, er ret genialt.

”I princippet startede idéen med en irritation over, hvor kompleks det er at opnå den rette tilberedning af kød på grillen med de stegetermometre, der fandtes på markedet. Som så mange andre danskere elsker jeg at grille, men alt for ofte har gode bøffer på min grill fået for lidt eller for meget, også selvom jeg altid bruger et stegetermometer. Min tanke var, at det måtte kunne gøres simplere og bedre, og den tanke har nu resulteret i CookPerfect,” siger Martin Kloster, grillentusiast og idémanden bag CookPerfect, der sammen med en barndomskammerat fra Vestjylland har stiftet firmaet.

 
Danske iværksættere går i markedet med ekstra smart stegetermometer
Danske iværksættere går i markedet med ekstra smart stegetermometer

Det ultimative stegetermometer

Problematikken har resulteret i et ret smart produkt, der som benævnt har fået navnet CookPerfect.

CookPerfect er et smart stegetermometer. I modsætning til traditionelle stegetermometre med et enkelt målingspunkt, har CookPerfect hele fem målingspunkter, der tilsammen og ved hjælp af en smart algoritme, kan fastsætte den nøjagtige temperatur, i centrum af kødet eller stegen.

Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kød, bliver temperaturen kun målt i spidsen af spyddet. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist. Det unikke med CookPerfect er, at spyddet måler kødets temperatur op til fem steder og derefter udregner kernetemperaturen, samt hvornår kødet er færdigstegt ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

 
Danske iværksættere går i markedet med ekstra smart stegetermometer

Ram kernetemperaturen, selv med dårligt sigte

Det smarte ved de fem målingspunkter, findes altså i samspillet mellem de fem målingspunkter. Som grillmester er dit slutresultat nemlig ikke afhængig af, at du spidder termometeret direkte i centrum af stegen.

”Det er en kompleks størrelse at ramme kødets kernetemperatur, fordi man skal ramme helt præcist. Faktisk kan én centimeter betyde en forskel på ti grader, og der er en verden til forskel på 50 og 60 grader. Med vores nyudviklede stegetermometer måler vi kødets temperatur op til fem forskellige steder, og ud fra en specieludviklet matematisk udregning sikrer vi, at du rammer kødets kernetemperatur spot on, uanset hvordan spyddet er placeret i kødet” fortæller bagmændene.

 
Danske iværksættere går i markedet med ekstra smart stegetermometer

Crowdfunding skal realisere produktet

Produktet er udviklet, og klar til produktion, men der er selvsagt en del omkostninger forbundet, i at starte produktionen af en gadget som denne. Derfor satser Martin og Kasper på crowdfunding, som platformen til at kickstarte deres drøm om bedre kød.

Crowdfunding er både en ærlig og meget brutal måde, at lancere et produkt. Hvis produktet rammer noget, i grillentusiaster verden over, er der ikke langt fra tegnebræt til butikkerne. Man kan sådan set sige, at der med crowdfundingen tages temperatur på efterspørgslen af produktet (See what I did?)

Som backer på produktet, kan man sikre sig en fordelagtig startpris, mod at være early adopter af teknologien. Den vejledende udsalgspris kommer til at lyde på 699,- kroner. Men der er penge at spare på crowdfundingen. De første 200 der bestiller, sikrer sig nemlig CookPerfect til lige knap 400 kroner, og så er det med garanteret levering inden jul - såfremt kampagnen fortsætter sin succesgang. En genial gaveidé!

 
CookPerfect

Hvis det lyder som noget for dig, kan du hoppe ind og støtte de to danske iværksætteres drøm på IndieGoGo, via dette link.

 
Del