Connery

Dansk Spilstudio opkøber kendt TV-produktionsselskab

5th Planet Games forstærker det europæiske fokus

5th Planet Games, det danske spilstudio, bakket op af den globale underholdningsgigant Skybound Entertainment, har annonceret deres planer om at opkøbe Sagafilm, et af Nordens mest anerkendte tv-produktionsselskaber. Dette træk er en del af en bredere strategi for at styrke europæisk indhold og ekspandere deres kreative indflydelse på tv-markedet.

Sagafilm, med base på Island, har været involveret i store film og serier som "Thin Ice", "Interstellar", "Star Trek: Into Darkness", "Batman Begins" og "Dead Snow". Det er også kendt for at have produceret Netflix-serien "The Minister", som er på vej med sin anden sæson.

Skybound Entertainment, hvis portefølje inkluderer store brands som "The Walking Dead" og "Invincible", har tidligere opkøbt 5th Planet Games. Med dette nye opkøb vil Skybound kunne tilføje en væsentlig samling af indhold på tværs af genrer til deres allerede imponerende lineup. Samtidig sikrer de sig en fysisk tilstedeværelse i Island, kendt for deres høje produktionsstandarder og stærke forfatterevner, især inden for krimier og politiske dramaer.

"Med Sagafilm, som nu bliver en del af Skybound, får vi et massivt fodfæste i det europæiske tv-marked," sagde Rick Jacobs, Managing Partner hos Linear Entertainment hos Skybound. "Med deres mange kvaliteter og tilstedeværelse i den nordiske region giver det os helt nye muligheder for at skabe nyt, originalt indhold."

Opkøbet giver også Sagafilm adgang til Skybounds omfattende portefølje af brand-licenser, og mulighed for at udforske nye muligheder igennem Skybounds "Wheel of Awesome"-model. Mark Stanger, CEO hos 5th Planet Games, udtalte, at denne udvidelse vil tillade dem at diversificere yderligere og udvide ind i film og TV i Norden.

For at sikre det kollektive fokus og vision for Sagafilm, vil Beta Film fortsætte med at være minoritetsejer. Det nuværende lederskab hos Sagafilm, herunder Managing Partner Kjartan Thor Thordarson og bestyrelsesmedlem Ragnar Bjorn Agnarsson, vil fortsætte med at guide virksomheden strategisk. Derudover byder Skybound og 5PG velkommen til Tjörvi Thorsson som ny CEO for Sagafilm Iceland.

Både Skybound Entertainment og 5th Planet Games ser frem til den nye æra af samarbejde og skabelse, og vi kan forvente spændende nye projekter fra dette partnerskab i den nærmeste fremtid.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce