Connery

Dansk-opstartet special effects-firma står bag banebrydende teknologi til Avatar 2

En dedikeret taskforce af talenter til at få vand-effekterne til at se så troværdige ud som muligt.

James Camerons seneste kapitel i Avatar-sagaen var en storslået filmoplevelse, som igen tappede ind på den visuelle front og tog biografgængerne med storm atter en gang.

Den formåede også at hvis statuetten for Best Visual Effects med hjem i baggagen, da årets Oscar-uddeling løb af stablen tidligere i marts 2023.

Det var ikke blot en stor nat for Cameron og filmholdet, men også det dansk-startede firma, Unity, som har bidraget med en banebrydrende teknologi til filmens visuelle eventyr.

“‘Avatar: The Way of Water’ er et sandt mesterværk, som har sat nye standarder for brug af VFX-elementer i en blockbuster-film. Vi er både ydmyge og stolte over at have spillet en lille rolle i tilblivelsen af filmen, som viser, hvordan kreative mennesker kan tage VFX til et helt nyt niveau med de helt rigtige digitale værktøjer,’’ fortæller Allan Poore, som er VP for Unity W?t? Tools.

Unity har nemlig stået bag nogle af filmens centrale vandelementer, som er en notorisk besværlig ting at få til at se realistisk ud - så de lavede deres helt egen ‘Water Taskforce’ til filmen, som sammen skabte Avatars magi.

Taskforcen lavede en række eksperimenter og tests i samarbejde New Zealands National Institute of Water and Atmospheric Research for at opnå troværdige vandmiljøer i filmen. '

Man forstår godt, at de visuelle aspekter er blevet rost til skyerne, når man tænker på, at special effects-folkene har taget ting som tidevand, vindskift og havbundsforhold i virkeligheden til eftertanke, da de skulle skabe realistiske omgivelser på Pandora.

Bragende flot.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce