Connery

Dansk duo sætter kurs mod Caribien i robåd

Manddomsprøve på havet!

Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Hvis det ikke ringer en klokke hos dig, så kan vi fortælle, at det er en hardcore disciplin, hvor man skal ro fra kysten af La Gomera, De Kanariske Øer, over Atlanterhavet og til havnen i Antigua. 

Vi snakker 5000 kilometer!

I år har vi skudt gang i den ottende udgave, hvor 28 hold af 88 roere har taget kampen op.  Storbritannien, USA, Frankrig, Sydafrika, Nederlandene, Danmark, Australien, New Zealand, Belgien, Italien, Bermuda og Antigua har tilmeldt sig og det er ikke for sarte sjæle.

ANNONCE
Dansk duo sætter kurs mod Caribien i robåd

I år har en dansk duo valgt at tage kampen op med Atlanterhavet.

Duoen, bestående af Mads Vangsø og Lasse Hansen, udgør teamet - The Wolfpack Gym Team. De satte årene i vandet på La Gomera onsdag formiddag i sidste uge og i skrivende stund er de draget på den 5000 kilometer lange tur. 

Hvis alt går efter planen, så skulle de gerne være fremme i slutningen af januar. 

Med godt fem millioner åretag i armene, cirka 12 kilo lettere og en del mere solbrune begynder de første roere at ramme de Små Antiller i Caribien om cirka en måned fra nu.

På det tidspunkt har de formentlig været hele det menneskelige følelsesregister igennem fra galoperende angst, vrede og ydmyghed til euforisk lykke over at leve.

Men onsdag formiddag var det primært spænding og glæde, der var malet i ansigtet på mandskabet i de 28 både, der stævnede fra kaj på La Gomera.

ANNONCE
Dansk duo sætter kurs mod Caribien i robåd

Idéen om at kaste sig over udfordringen opstod, efter Mads i 2014 havde gennemført et ørkenløb i Sahara, og hans træner for første gang nævnte Talisker Whisky Atlantic Challenge.

”Jeg grinte og slog det hen. På det tidspunkt var jeg mæt af oplevelser og havde brugt 11 måneder på at træne mig selv op til ørkenløbet.

Jeg drømte kun om at komme tilbage til et liv med fast arbejde på et kedeligt kontor, hvor kaffemaskinen fungerede,” fortæller han.

 Efter lidt tid begyndte han alligevel at se sig om efter et nyt eventyr - og det blev Talisker Whisky Atlantic Challenge. Da det lå fast, at Wolf Pack Gym ville sende en båd over Atlanterhavet, meldte Lasse sig insisterende som bådens anden roer.

Projektet havde faktisk i sin egentlige form tre roere. Men den tredje sprang fra undervejs, hvilket blandt andet tvang Mads og Lasse til at anskaffe sig en helt ny båd kun to måneder inden starten i onsdags.

Men det har ikke svækket dem.

”Der er ufatteligt meget forberedelse op til en tur som den her. Vi har skulle lære alt fra klassisk sømandskab og sikkerhed på åbent hav, til hvordan man mentalt takler kritiske situationer sammen.

Men vi har brugt to år på at forberede os, hvor der er mange af de andre hold, der har brugt 6-7 måneder. Og det, tror jeg, bliver en fordel for os,” fortæller Mads Vangsø.

ANNONCE
Dansk duo sætter kurs mod Caribien i robåd

Mads er tidligere radiovært og har brugt 20 år på nogle af Danmarks mest populære radioprogrammer, inden han i 2016 etablerede The Wolfpack Gym og blev fitnessfanatiker.

Lasse Hansen er officer i den danske hær og var soldat i næsten 12 år, inden han blev instruktør på Det Kongelige Danske Militærakademi i København.

Men på trods af to solide cv´er, når det handler om fysik og udholdenhed, går drømmene for de kommende måneder i retning af meget andet end at komme først til Caribien:

”Der er mange forskellige små målsætninger i det her. Bare det, at nå til startlinjen, er jo på mange måder en sejr. Simpelthen fordi projektet er så omkostningsrigt – både når vi taler tid og penge.

De andre mål er at komme helskindet i land begge to, bevare vores venskab, undgå for mange storme, og så kan man nok heller ikke løbe fra, at det ville være sjovt, hvis vi kom ind som nogle af de første.

Men det handler først og fremmest om at komme ud og hænge i de yderste tråde. Både mentalt og fysisk. At prøve at leve livet for fuld knald,” fortæller Mads.

ANNONCE
Dansk duo sætter kurs mod Caribien i robåd

Motivationen bag

Hvert hold forsøger at rejse penge til deres egen udvalgte organisation. Wolfpack Gym Team forsøger at hjælpe UNICEF med at rejse penge.

Talisker Whisky Atlantic Challenge er inspireret af MacAskill-brødrene, der roede fra Eigg til Skye i Skotland for næsten 200 år siden. Her etablerede de Talisker Destilleriet.

Ligesom grundlæggernes lange rotur repræsenterer Talisker Whisky Atlantic Challenge eventyr, styrke, karakter og viser hvad det betyder at være i besiddelse at den vilde ånd og vovemod, som er hele grundkernen i Taliskers værdier.

Forrige års vindere og nuværende verdensrekordindehavere, The Four Oarsmen, gennemførte turen over Atlanterhavet på kun 29 dage.

Vi har smidt et par "FØR"-billeder ind i galleriet - så sørger vi for at opdatere med billeder, når turen er slut!

ANNONCE

Dansk hold: The Wolfpack Gym Team (Mads Vangsø og Lasse Hansen)

Distance: 5000 km

Kalorier brændt: 8.000 om dagen.

Vægttab: ca. 20 procent af deres kropsvægt.

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt