Connery

Danny McBride er ude med en ny komedieserie [Interview]

Komediestjernen er tilbage på HBO

Danny McBride er ude med en ny komedieserie [Interview]

Danny McBride er en skuespiller, de fleste kender fra komediegenren – hvad enten det har været serier såsom Eastbound & Down, eller større filmproduktioner såsom Tropic Thunder, Pineapple Express og This is the End.

Nu er han aktuel med en ny komedieserie, Vice Principals, som er på HBO med sit første afsnit lige nu. Serien handler om en high school i sydstaterne, hvor to aspiranter til rektorstillingen, Neal Gamby (Danny McBride) og Lee Russell (Walter Goggins) kæmper om at blive udvalgt. Hver i sær har de nogle problemer i hverdagen, som gør, at jobbet virker til at være løsningen på deres manglende mandighed.

 Danny McBride har teamet op med tidligere medskaber af Eastbound & Down og fået HBO med på vognen til denne nye satiriske komedieserie.

Vi har fået et par ord med på vejen fra mr. McBride.

ANNONCE
Danny McBride er ude med en ny komedieserie [Interview]

Du har tidligere arbejdet som vikar i en folkeskole – er det en af inspirationskilderne til denne serie?

Faktisk, ja. Jeg vågnede en dag i 2006, noget tid efter mit vikarjob, og pludselig fik jeg ideen om to vicerektorer, som kæmper om rektorrollen. Jeg ringede til min medskaber af serien Jody Hill og sagde: ”jeg ved ikke, hvad det her er, men det føles fedt og noget vi kan arbejde med”. Så vi låste os selv inde i en uge og skrev et manuskript.  

Du havde først udset dig dette projekt som værende filmpotentiale – hvorfor endte du med at lave det som en serie?

Personligt elsker jeg film, men den måde tv-verdenen er forvandlet til et landskab, er langt mere interessant at filme lige i øjeblikket. I komediefilm har du ofte kun en time og 30 minutters spilletid, og historiens udvikling med to rivaler i en komisk situation synes jeg, man har set mange gange før. Så vi tænkte: ”Hvad nu hvis vi prøver at skabe noget længerevarende, så vi havde tid til at åbne historien op, lære skolen at kende og spille på disse dynamikker?”. Vi kontaktede HBO og fik lov til at lave en serie på 18 afsnit, hvor vi fokuserer på 18 afsnit og én historie, frem for at være sikker på, at vi har en sæson 2. 

ANNONCE
Danny McBride er ude med en ny komedieserie [Interview]

Hvad motiverer de to hovedkarakterer i serien, Gamby og Russell – hvorfor vil de så gerne have rektorjobbet?

Gamby (McBrides karakter, red.) har nærmest bare solgt sin sjæl til en maskulinitetskoncept, fra da han var et lille barn, og blot fulgt det mønster resten af livet. Han har fulgt sine egne regler til, hvordan man bliver en mand, men det er aldrig lykkedes efter planen. Så nu hvor han endelig indser: ”Jeg fik ikke den familie, jeg troede, jeg skulle have nu, og jeg har heller det job, som jeg ønskede.” Dette er hans breaking point, nu skal der ske noget! Så jobbet repræsenterer en magt og et værktøj til at fikse de huller, hovedpersonerne har i deres liv.

Hvordan er din rolle anderledes fra din karakter Kenny Powers fra Eastbound & Down, hvor du også spillede en utilfreds skolemedarbejder?

Jeg var vild med rollen som Kenny Powers, men jeg har haft det endnu sjovere med at lave min karakter til Vice Principals, fordi denne gut har et hjerte af guld – Kenny Powers var ren ondskab. At være på et set hele dagen, hvor du skal råbe og nedgøre andre skuespillere, også selvom det hele er en joke, så kan jeg kan godt stå tilbage sidst på dagen og tænkte: ”Jeg er træt af at være et røvhul.”.

Tak for din tid, vi ser frem til at følgende serien på HBO Nordic!

ANNONCE
Del

Seneste nyt