Connery

Danmarks første IMAX-biograf falder i god jord hos biografgængere

Danske filmentusiaster har fra d. 23. april mulighed for at opleve film i det famøse IMAX-format.

Danmarks første IMAX-biograf falder i god jord hos biografgængere

I marts annoncerede CinemaxX åbningen af den første IMAX-sal i Norden i deres københavnske biograf. Forsalget til den første danske filmvisning i IMAX-formatet er startet, og allerede nu er interessen overvældende. Over 4000 danskere har på nuværende tidspunkt købt billet til Avengers: Age of Ultron i CinemaxX’s IMAX-sal i København. Filmen har premiere d. 23. april, og er den første i rækken af internationale spillefilm som fremover vil blive vist i det særlige IMAX-filmformat hos CinemaxX.

Hvorfor skal man så vælge at se en film i IMAX-format, og hvad er det egentlig for noget?

Selve navnet står for Image MAXimum, og hentyder til en større opløsning og skærmstørrelse, end vi er vant til i den almindelige biograf. Op til flere film bliver optaget helt eller delvist i IMAX-format, så man kan få en langt større filmisk oplevelse i IMAX-biografer (f.eks. The Dark Knight Rises).

Heldigvis for Danmark har vi nu mulighed for at få det hele med, og det hele starter som sagt med The Avengers: Age of Ultron - hvad kunne også være en bedre startskud?

ANNONCE
Danmarks første IMAX-biograf falder i god jord hos biografgængere

Til sammenligning kan man se forskellen i film optaget i en af de mere normale størrelser i forhold til IMAX-størrelsen - det er tydeligt, at man vil få en langt større oplevelse med en biograf bygget til formatet:

Du kan også læse lidt flere facts i vores tidligere artikel om IMAX-biografen.

ANNONCE

Filmchef hos CinemaxX, Rikart Købke, fortæller: ”Vi er rigtig tilfredse med det foreløbige antal solgte billetter til Avengers i den nye IMAX-sal. Antallet af solgte billetter er fire gange højere end til de almindelige visninger og det tyder på, at vi har ramt rigtigt med denne satsning på et helt unikt filmformat. Vi glæder os til at byde publikum velkommen i den færdige sal i næste uge.”

Vi har fået mulighed for at tjekke den nye sal ud i aften, så der vil komme et lille review af stedet såvel som mulighederne i at få en mere optimal og bedre filmoplevelse senere!

Forhåbentlig opleves det på samme måde som herunder:

ANNONCE
Danmarks første IMAX-biograf falder i god jord hos biografgængere
Del

Seneste nyt

Annonce