Connery

Danmark er til OL

Vinter OL. Stedet hvor de store sne-nationer boltrer sig og dyster ud i sneens ædle kunst.

den sidste landsbytosse er ikke født endnu! - Danmark er til OL den sidste landsbytosse er ikke født endnu!
For tiden løber vinter OL af stabelen i Vancouver i Canada. Naturligvis deltager stole vintersports nationer som Norge, Sverige, USA, Rusland, Canada og Danmark i det store stævne. One of these things just dosen't belong here!

Ja bare fordi vi nu har været dækket af sne, i hvad der føles som en evighed, er vi jo ikke pludselig en vintersports nation. Herre gud; vi afholder jo diverse nationale mesterskaber for vintersport i fx. Norge og Frankrig. Mon ikke dette faktum er et hint om, at vi absolut ikke bør begive os ud i noget der har med sne og is at gøre?

Team Danmark og Danmarks Idreæts Forbund, havde inden legene meldt ud, at målsætningen var at få en dansk medalje. Jeg har lært, at de mål man sætter sig skal være realistiske og målbare, samt at det er en god ide, at opstille delmål, for at nå det endelige mål. Hvad er et del mål, for at vinde en enkelt snoldet medalje? Og hvad med selve udmeldingen om, at vi i det hele taget skal vinde en medalje. Er den realistisk?

- Vores målsætninger er ambitiøse, men også yderst realistiske. De nævnte placeringer vil kræve, at atleterne lever op til deres allerbedste, og vi håber naturligvis, at det bliver tilfældet til OL, siger Michael Andersen, der er direktør for Team Danmark.

Jeg har nu altid ment, at Danmark har lige så meget at gøre ved et vinter OL, som Eddie The Eagle havde i sine velmagtsdage. For at genopfriske den unge generation af læsere, så var Eddie The Eagle, en englænder, der åbenbart havde fået en slags wild-card, til at deltage i skihop. Han udmærkede sig ved, at ende sidst i samtlige konkurrencer han deltog i - lidt ligesom Danmark.

I skrivende stund er de danske curling kvinder ved at få en enorm lussing af en flok hoppende asiater, personificeret ved det kinesiske ditto. Vi er ikke engang gode, når det handler om sten og koste. En disciplin vi ellers burde mestre til perfektion, når vi tænker på polemikken med Ungdomshuset v.1.0 og det netop overståede klimatopmøde.

Selv samme curlingkvinder fik før legenes start, udgivet en kalender, for at promovere deres sport. Et yderst nobelt og smukt træk, for de veldrejede eksemplarer af curlingkvinderne, valgte at smide kludene, for at posere udelukkende i trusser. High-five til pigerne og til de ca 100 personer, der nu har købt kalenderen med det kinky navn: "Fire on Ice".

En af de nye discipliner ved vinter OL er snowboard cross, hvor vi som kombetant har sendt Julie Lundholdt. Af en eller anden grund, kan jeg ikke lade være med at tænke på alle de daske udgaver af Alberto Tomba, der hvert år skal flyves hjem fra Østrig, Frankrig og hvor man nu ellers placerer sig med træbrædder under fødderne og kaster sig ned at et sneklædt bjerg.

Skæbenen ville det da heller ikke anderledes, end at den kære Julie styrtede under samtlige af sine træninger og fik en skulderskade. Julie er en ægte viking, så den skulder skulle da bare tapes op og så var hun fit for fight igen. Tænk hvis vikingerne i sin tid havde kendt til sportstape, isposer, ibumetin og kaktuspiller. Hele verdenen havde snakket dansk og drukket øl i stride strømme. Odin og Thor havde haft kronede dage, og Carlsberg havde været statsoverhoved. 

Julie kom dog så langt som til kvartfinalen, hvor hun dog (som noget nyt) styrtede og sluttede sidst.

Jeg vil dog rose alle de danske atleter, for i deres smånaive tilstand, at tro på, at Danmark kan vinde medaljer ved et vinter OL. Det i sig selv er vel egentlig en medalje værdig, som jeg er sikker på, vi fra Connery.dk nok skal få fabrikeret, såfremt Team Danmark eller Danmarks Idræts Forbund, ønsker at få noget ud af anstrængelserne i Vancouver.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce