Connery

Dakar 2006

Optakt til det kommende Dakar Rally, der starter d. 31/12. Inklusiv rute og et par eksempler på nogle af de vilde køretøjer vi vil komme til at se.

Så nærmer verdens hårdeste rallyraid sig efterhånden; Dakar 2006 - den bedste måde at starte det nye år på! Det foregår fra d. 31/12 til d. 15/1.

Dakar er et rally, der har vist utroligt fede fights og action, men som også har kostet utallige liv gennem tiden, og som sidste år fratog os Fabrizio Meoni. Rallyet der sætter alt på prøve - kørerne, materiellet, sammenholdet og sidst, men ikke mindst, udholdenheden! Alt dette på både motorcykler, i biler og sågar i lastbiler! Et eksempel på, at dette rally ikke er for tøsedrenge, er, at førerne af lastbilerne bærer korsetter under løbene. Det er ikke for at få en flot figur og se godt ud, men for at undgå at få rystet samtlige indvolde ned i benene.

En af de fede ting ved Dakar rallyet er, at en amatør kan komme ind og kæmpe på lige fod med alle de professionelle kørere - det er der ikke mange andre sportsgrene, der kan prale af. For mange af amatørerne er hovedmålet dog bare at gennemføre, hvilket ikke er lige til, hvorimod de professionelle - ansat af fabriksteams - går efter topplaceringer.
ANNONCE
Dakar 2006
Ruten for Dakar 2006 vil se således ud:

En tur på i alt 9043 km, med start i Portugal og slut i Dakar, som skal klares på 16 dage! På den længste prøve skal der køres hele 874 km i træk.

I år får vi desværre ingen danske kørere med i feltet. Dog har vi stadig mulighed for at kippe med flaget - Kris Nissen og Christoffer Nygaard vil nemlig være nogle af dem, der kæmper natten igennem for at VW teamet i mål, og klar til start den efterfølgende dag. Christoffer Nygaard vil fungere som mekaniker på Jutta Kleinschmidts VW Tourag, og Kris Nissen vil få masser at se til i hans funktion som motorsportschef for VW.

Af lidt "sjove" indslag i årets Dakar kan nævnes en Hummer H3 samt en Harley-Davidson. Desuden vil den tohjulstrukne Yamaha motorcykel igen stille til start. Motorcyklerne er i år blevet begrænset til 150 km/t. Det er nu heller ikke så lidt at drøne med 150 km/t, gennem et landskab man ikke kender, og som er fyldt med sand, sten, kameler, kamelgræs samt andre ukendte overraskelser!

I år vil kampen blandt bilerne nok stå mellem Mitsubishi og VW, og de kørere der bejler til topplaceringer er Jutta Kleinschmidt, Stephane Peterhansel og Hiroshi Masuoka.

Dakar kan følges på Eurosport hver aften fra kl. 22.30-23.00, hvor der vises sammendrag fra dagens etape.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce