Connery

Dúné - We Are In There You Are Out Here

Første udspil fra himmelstormende Dúné er ved at drukne i potentiale.

2 ud af 6 stjerner
Dúné - We Are In There You Are Out Here
release: maj 07
medie:cd
label: playground

Når Dúné gennem store dele af det nye årtusinde har begejstret og fascineret publikum til talløse koncerter over hele landet, skyldes det primært den enorme sceneenergi, gruppen helt konsistent lægger for dagen. Mattias Kolstrup på vokal og Ole Bjørn på keyboard kæmper manisk om publikums opmærksomhed, og alle syv bandmedlemmer udviser total indlevelse fra start til slut. Det store spørgsmål i forbindelse med udgivelsen af debuten We Are In There You Are Out Here har derfor været, om liveenergien kunne fanges og foreviges på en studieoptagelse; en opgave som ikke virkelig er lykkedes på gruppens to første EP'er.

Til alt held er der sket en mindre revolution med udgivelsen af We Are In There You Are Out Here. Tidligere udgivne numre har fået såvel en ansigtsløftning som en indsprøjtning af frisk energi, og de nye numre formår fint at gengive den eksplosive live-indlevelse. Et godt eksempel er live-favoritten Dry Lips, hvor Dúnés styrker går op i en højere enhed. Nummeret eksploderer i et omkvæd, der er gennemvædet af Kolstrups inderlige, desperate og livsbekræftende ungdommelige vokal. Lyrisk er nummeret måske ikke stor poesi men dog alligevel fuldt ud i stand til at bære den patos, der gennem huggende guitarer, et hårdt beat og Kolstrups maniske vokal lægges i fremførelsen. Spændvidden i Dúnés potentiale bliver tydeligt allerede ved efterfølgende Repeat It, hvor en minimalistisk elektronisk lydflade danner baggrund for en blødere men absolut fængslende vokal.

Et af Dúnes største problemer har været temmelig banal lyrik, som i et vist omfang har været til at se gennem fingre med på grund af den entusiastiske live-fremførelse, men som har været pinligt åbenlys på hidtidige udgivelser. På We Are In There You Are Out Here kan der spores en klar lyrisk progression med numre som No Speed og strålende 80 Years, der sammen med Bloodlines, Dry Lips og Go Go Valentina udgør en kvartet af højdepunkter, som i sig selv gør albummet alle pengene værd. Desværre er enkelte numre på trods af deres respektive ansigtsløftninger endnu på et ret lavt tekstmæssigt niveau; mest markant Why Discipline Control? og Robot Beat der skæmmer albummets slutning.

I sidste ende er det dog ikke den tekstmæssige dybde, der skal sælge We Are In There You Are Out Here men derimod den umiddelbarhed, den vitalitet og det engagement, som albummet har i overflod. Dúné har med deres debut været meget tæt på at præstere et mesterværk men kunne måske med fordel have skrevet nogle flere nye numre og samtidig ladet de gamle tilhøre fortiden. Undertegnede glæder sig i hvert fald meget til at høre næste udspil fra et modnet Dúné. 4,5 stjerne herfra.

01. The Last Dinosaur In Congo
02.
No Speed (Naciskajacy Czas)
03.
Bloodlines
04.
John Wayne Vs. Mary Chain
05.
Jack Beats Jim Leads
06.
Dry Lips
07.
Repeat It
08.
A Blast Beat
09.
80 Years
10.
Why Discipline Control?
11.
Robot Beat
12.
Go Go Valentina
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce