Connery

Crossing Over - Ude på dvd nu

Intenst stjernespækket drama om indvandrere i USA. Historien omhandler 9 personer som lever liv, der mødes på kryds og tværs. Fælles for dem alle er ønsket om at bo i guds eget land og leve den amerikanske drøm. Men prisen for drømmen er høj og den kan i værste tilfælde have døden til følge.

5 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Crossing Over - Ude på dvd nu Nordisk Film
Harrison Ford spiller Max Brogan, en sympatisk immigrationsbetjent, med hjertet på rette sted. Under en razzia på en tøj fabrik anholdes en illegal mexicansk arbejder ved navn Mireya.

Da Brogan finder ud af, at der ikke er nogen til at tage sig af hendes lille søn, opsøger han Mireyas overbo, som midlertidig passer sønnen. Han kører derefter sønnen hjem til hans bedsteforældrene.

Brogan bliver imidlertid bekymret da Mireya, efter udvisningen til Mexico, ikke opsøger sin familie.

Samtidig står han overfor et dilemma, da han finder ud af at hans partner Hamid (Cliff Curtis) dækker over sin bror, der har begået et forfærdeligt æresdrab.

Skal han anmelde sin vens bror, eller lade som ingenting og lade en morder gå fri?
ANNONCE
Nordisk Film - Crossing Over - Ude på dvd nu Nordisk Film
Den smukke Claire Shepard (Alice Eve) bliver også udsat for en forbrydelse. Hun er en ambitiøs australsk skuespillerinde, der har fået en rolle i en amerikansk tv-serie.

Hendes liv bliver dog vendt op og ned, da hun bliver involveret i et bil sammenstød sammen med den sleske Cole Frankel (Ray Liotta).
ANNONCE
Nordisk Film - Crossing Over - Ude på dvd nu Nordisk Film
Cole arbejder som sagsbehandler på immigrationskontoret, hvor han sidder og godkender green card ansøgninger.

Da han finder ud af, at Claire akut står og mangler en arbejdstilladelse, ser han sit snit til at udnytte sin position og på ulovlig vis lover han at skaffe hende en arbejdstilladelse til gengæld for nogle seksuelle ydelser. Claire imidlertid kan intet gøre, da hun jo gerne vil have arbejdstilladelsen og hun må derfor lægge krop til Coles modbydelige udnyttelse.
ANNONCE
Nordisk Film - Crossing Over - Ude på dvd nu Nordisk Film
Coles kone; Denise Frankel (Ashley Judd) arbejder som advokat for immigranter.

En af hendes sager omhandler den muslimske skolepige Taslima Jahangir. Taslima har i en samfunds opgave ytret en radikal mening om flykaprerne fra 11. september.

Kort tid efter anholdes hun og hendes familie for at være en trussel for USA’s sikkerhed.
ANNONCE
Nordisk Film - Crossing Over - Ude på dvd nu Nordisk Film
Familien står nu overfor at blive splittet, da Taslima og hendes forældre vil blive udvist, mens hendes to yngre søskende er amerikanske statsborgere og derfor ikke kan udvises.

Men har Taslima overhovedet gjort noget ulovligt?

Filmens overordnende emne synes at være grænser. Menneskelige grænser, landegrænser, etiske og moralske grænser og grænsen mellem tanke og handling.
ANNONCE
Den stiller også spørgsmålet: Hvor går grænsen mellem rigtigt og forkert, mellem god og ond?
Nordisk Film - Crossing Over - Ude på dvd nu Nordisk Film

Hvis du kunne lide film som Crash og Traffic, vil du givetvis også synes godt om Crossing Over. For ligesom i førnævnte film, bliver alle historierne vævet sammen, så de til sidst går op i en højere enhed.

Crossing Over er en særdeles velspillet og velskrevet film, der i høj grad fortjener at blive set. Den giver stof til eftertanke og udfordrer sit publikum til at spørge sig selv; "Hvor langt ville du gå for at opnå din drøm?"

Crossing Over er udkommet på dvd.

Drengerøvs factor: 50 %.

ANNONCE
Crossing Over
Teknisk information:
Original titel: Crossing Over

USA, 2009

Instruktør: Wayne Kramer

Medv: Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd, Jim Sturgess, Cliff Curtis, Alice Braga og Alice Eve

Genre: Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 109 min.

Distributør: Nordisk Film
Del

Seneste nyt

Annonce