Connery

Cowboys & Aliens

Hvad sker der når Cowboys møder Aliens?

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:
Drengerøvs faktor: 70%
 
Teknisk information:
Original titel: Cowboys & Aliens
USA, 2011
Instruktør: Jon Favreau
Medv.: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Dano, Chris Browning, Abigail Spencer,  og Buck Taylor
Genre: Western/Action/Sci-Fi/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 118 min
Premiere dato: 1. september 2011
Biodistributør: United International Pictures
ANNONCE
Cowboys & Aliens - Trailer
United International Pictures - Cowboys & Aliens United International Pictures
Desværre sker der ikke særlig meget…
 
Cowboys & Aliens blev af mange tippet, som sommerens helt store blockbuster og lovende så det ud. I hovedrollerne: James Bond og Indiana Jones aka Daniel Craig og Harrison Ford. Instrueret af Jon Favreau, manden der gav os Iron Man filmene og produceret af selveste Steven Spielberg.

Det kunne ikke gå galt! Men det gjorde det alligevel… Cowboys & Aliens er nemlig hverken en western eller en sci-fi. Den ligger sig midt imellem og tager på intet tidspunkt de to genrer seriøst. Det starter eller meget godt.
ANNONCE
United International Pictures - Cowboys & Aliens United International Pictures
Cowboyen Jake Lonergan (Daniel Craig) vågner op midt i ørkenen med hukommelsestab og et mystisk metalarmbånd om håndleddet. Omtumlet ankommer han til den lille ørkenby Absolution.

Byen styres af den berygtede Oberst Woodrow Dolarhyde (Harrison Ford). Woodrows søn Percy Dolarhyde har det med at drikke sig fuld på husets regning og derefter skyde vildt omkring sig i byens gader, til stor frygt for byens indbyggere.

Til trods for, at Jake kommer beboerne til undsætning, ender han imidlertid selv en tur i spjældet, da det viser sig, at han er eftersøgt for røveri og mord! Så langt, så godt, men så kommer rumvæsnerne…
ANNONCE
United International Pictures - Cowboys & Aliens United International Pictures
Pludselig bliver byen invaderet af flyvende tallerkner (altså Ufo’er), der indfanger menneskerne med en form for mekaniske lassoer, som var de kvæg, for derefter at suge dem op i deres rumskibe.

Undervejs i kampen aktiveres Jakes metal armbånd, der viser sig at være en kraftigt skydevåben og den eneste måde, hvorpå menneskene kan bekæmpe dæmonerne, som de kalder dem. Jake bliver derfor nu yderst vigtig i beboernes forsøg på, at få deres nærmeste tilbage i god behold.
ANNONCE
United International Pictures - Cowboys & Aliens United International Pictures
Som sagt så fænger Cowboys & Aliens aldrig rigtig. Det er der flere grunde til. For det første er karaktererne er intetsigende. Kun Daniel Craigs rolle byder på en smule menneskelighed og er dermed en anelse mere vedkommende.

Til trods for at jeg normalt er stor Harrison Ford fan, så krummede jeg nærmest tær over hans præstation i denne film. Endnu en gang giver han den som gnaven gammel mand, men denne gang er han fuldkommen blottet for både charme såvel som humor. Det er muligvis ikke udelukkende Harrisons skyld, for det virker ikke som om, hans karakter har så meget at byde på fra starten.
ANNONCE
United International Pictures - Cowboys & Aliens United International Pictures
Næste problem er at rumvæsnerne ingen personlighed har og dermed blot er nogle modbydelige væsner, der ligeså godt kunne have været muterede græshopper. Det havde i hvert fald ikke ændret på handlingen, hvilket bringer os frem til historien, der er filmens svageste punkt. Den er langsom og usandsynligt kedelig.

Plottet er svagt og decideret latterligt, og sådan er det desværre hele vejen rundt. Før vi når klimakset, er vi faktisk ligeglade med, hvem der vinder, bare en af dem snart ville gøre det, så vi kan komme ud og tisse ovenpå den store cola og popcorn, som man jo absolut skulle have.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce