Connery

Cosmic Gate @ Club Gorgeous

Så kom Cosmic Gate endelig til Danmark og hold da op det var fedt. Rigtig fedt live-set fra trance duo'en Cosmic Gate.

Cosmic Gate @ Club Gorgeous
Cosmic Gate kommer til Danmark! Jeg nåede ikke engang at høre sætningen færdig før jeg havde bestemt mig for, at dét skulle jeg se. Jeg skulle ikke snydes for denne enestående oplevelse at komme med Connery.dk til koncert på Gorgeous og bare fyre den max.

Før vi giver os i krig med anmeldelsen af koncerten, mener jeg at det er på sin plads, lige at introducere de to herrer bag Cosmic Gate; Nic Chagall og Bossi. For der er måske enkelte derude i det danske som ikke er helt klar over hvem/hvad Cosmic Gate er. Sikke en skam, fordi I er gået glip af noget.

Nic Chagall har gået under navne som, Green Court, Killerloop, Strings of Harmony, Astral Inc., Dj Björn og har remixet for blandt andre store navne som Sash, Taucher, Talla, Dumonde og U96.

I 1992 kom Bossis først udgivelse på gaden. Den hed "Exit EEE - No. 1" og blev udgivet af pladeselskabet "No Respect".

Derefter har Bossi udgivet under flere forskellige alias. Blandt andet: Unknown Structure, N.A.D., Dj Bossi, og i 1999 dannede Bossi og Nic "Cosmic Gate" med debut singlen "The Drums" for pladeselskabet EMI.

Da jeg vidste, at arrangementet ikke skulle gå stille for dørene, var det nok bedst med en opvarmning af kaliber man ikke har set mage. Så ned til supermarkedet fløj jeg og fyldte hele indkøbsposen med de små søde flasker, hvor på der står Smirnoff Ice på forsiden. Allerede ved 23 tiden stod vi foran Gorgeous (IN om onsdagen til dem der ikke ved bedre), da vi ville være sikre på at få det hele med. Vi blev så lukket ind, men i døren ville kassedamen desværre ikke tro på at vi var på arbejde, da Tobias havde glemt vores kamera. - Det skal dog siges, at vi allerede havde fået lavet en aftale med en ven, der også var derinde for at tage billeder. Men ingen nåde, så selvom vi tuede og græd, bad og lå på knæ, ville damen bag skranken ikke lade os komme gratis ind. Hvor uforskammet. Lignede vi måske to dybt useriøse dyb alkoholpåvirkede unge mere end seriøse skribenter, der ikke forglemmer noget så vigtigt som deres kamera? - Vi forstår stadig ikke damens beslutning om, at vi skulle smide alle vores 2 kroner og 5'ere og andre flaskepantspenge i vores lommer for at få nok til de to billetter. Lige nok havde vi, og ind kom vi. En anelse bitre, men hva' Cosmic Gate på scenen og danseglade piger. Hvad kan gå galt?
Cosmic Gate @ Club Gorgeous
Endelig kom vi ind og jeg må nok sige stemningen var høj! Desværre var stemningen ikke det eneste der var højt. Gorgeous havde i dagens anledning valgt at slukke for udluftningen (eller sådan virkede det), så stedet var ca. 20 grader varmere, end hvad man finder behageligt normalt. Der udover var der lukket en bitte smule for mange mennesker ind, så stedet var mere crowded en umiddelbart rart. Men hvad kan man forvente, alle vil jo have lov til at se de tyske mestrer folde sig ud live. Som de Connery skribenter vi nu engang er, skulle vi lige over i baren, og sige hej til lidt at drikke, og så var det ellers ud på dansegulvet. Gorgeous har altid været stedet, hvis man kan lide trance og det var absolut også stedet for elskere af den hårde trance denne aften.

Cosmic Gate var endnu ikke gået på, men stemning var kanon. Klokken nærmede sig midnat og i minutterne op til 24:00 rammer stemningen toppunktet! Cosmic Gate træder over til mixerpulten og tager over for Splinten.
Cosmic Gate @ Club Gorgeous
Her startede de et rigtigt fedt set af melodic trance, progressive trance og hardtrance. Mens lysshowet kørte rundt og folk jublede og piftede fyrede Cosmic Gate den et hundrede procent af.

Det var desværre meget svært at få taget nogle anstændige billeder derinde, da der var mange mennesker og folk havde mast sig helt sammen omkring pulten. Så I må nøjes med de enkelte søde piger vi lige fangede rundt omkring. Dem var der desværre også en mangel på. For det virkede som om der kun var drenge. Kan det virkeligt passe? Til stor skuffelse for det mandlige selskab vi selv var en del af, måtte vi sande, at damer ikke kan lide melodisk trance. Hvorfor kunne man få sig selv til at skrige op mod de højere magter, hvorfor er det kun "musikere" som Nik og Jay, der kan få pigerne til at smide trusserne og hoppe op og ned?! Et spørgsmål vi nok aldrig får svar på, men blot må lære at leve med.
Cosmic Gate @ Club Gorgeous
Til alle dem, der ikke kunne være helt foran Cosmic-drengene, var der blevet placeret nogle "mindre" storskærme rundt omkring, hvor der skiftevis blev vist direkte fra pulten og dansegulvet og en visualization med følelsesbeskrivende ord og korte sætninger, der skiftede med 1/100 sekunds intervaller.

Efter en lille times tid med fede synths og hård bass, måtte skribenten og den ellers så altid gladeligt stordrikkende Tobias bukke under og rende ud. Rygtet lyder, at han vågnede op i garderoben til A-Bar, hvor han desperat prøvede at få sin jakke. Det skal tilføjes, at knægten ikke havde den med i byen, men ikke desto mindre fik han den unge flotte pige i garderoben til at rende rundt forvirret, og lede efter en hvid jakke. Man kan sige meget ondt om stuntet i at flyve på A-Bar midt i Cosmic's set, men dog fik han billedet af de to unge piger med hjem, som bevis på, at han havde mødt kvinder i byen. Så helt spildt var det ikke!! Selv smuttede jeg op i chiller afdelingen på øverste etage og mødte nogle venner. Der kunne jeg så sidde og nyde musikken og få mig lidt og drikke. Klokken 03.00 stoppede Cosmic Gate, men folk (mig selv inklusivt) ville have ekstra nummer og det fik vi så. "Cosmic Gate - Firewire" blev det afsluttende nummer på en stor aften. Klokken 03.10 tog Støvring over, men længe gik der ikke før jeg smuttede, da min fødder efterhånden ikke kunne meget mere og mit hoved allerede brokkede sig over sine tømmermænd.

Nu glæder jeg mig bare til at få købt Cosmic Gate's nye mix-cd Back2Back.

  • Alt i alt om Cosmic Gate: Fedt set! Fedt show! Fed stemning! Kanon aften og pokkers synd for dem der ikke oplevede det. Sørg for at I oplever det næste gang Cosmic Gate kommer forbi, og prøv så at slæbe lidt piger med, selv vil vi prøve vores bedste ;).
Del