Connery

Coq au vin

Opskriften på hvordan man rigtig kan hygge sig i køkkenet

Coq Au Vin. En ret der ligner noget der er svært at lave. Det er det ikke .
Coq au vin
Faktisk er det en ret, man måske kunne tilbringe en rar, afslappet eftermiddag med at lave. Der er masser af muligheder for pauser ind imellem. Den kan holde sig, den er lækker og illustrerer perfekt princippet om af forvandle noget stort og groft og udejligt til noget helt særligt.

Jeg ved, den ser ud til at kræve en masse ingredienser, og at opskriften måske er kompliceret. Bare tag dig god tid. Udfør de indledende manøvrer lidt af gangen, og lav din forberedelse langsomt. Lyt til noget musik, mens du gør det.

Opskriften kræver en åben flaske vin, så du tager et glas en gang i mellem. Bare husk at rydde op efter dig selv, efterhånden som du går frem så det køkken ikke ligner et katastrofeområde, når du først kommet til den egentlige mandlavning, Du burde, hvis alt går vel, opnå en zenagtig tilstand af behaglig ro. Og som alle de bedre retter er coq au vin en af dem, der ser væmmelig ud, når den først kommer på komfuret, lugter og smager væmmeligt og så alligevel senere, gennem en form for mystisk alkymistisk proces, der er befordret af tid og varme, bliver til noget fortryllende.

Ingredienser
1 liter + 2dl rødvin
1 løg skåret i store tern
1 gulerod skåret i ½ cm tykkelse
1 bladselleri skåret i 1 cm tykkelse
4 hele nelliker
1 spsk hele sort peber
8 grene frisk timian
1 hel kylling ca. 1,3-1,4 kg
salt og friskkværnet sort peber
2 spsk olivenolie
6 spsk smør
1 spsk mel
100 g bacon i tern
225g champignoner
12 perleløg
lidt sukker
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce