Connery

Copyright, SOPA, Anonymous & Megaupload

I går var slutningen på en heftig uge, hvad angår online fildeling og piratkopiering.

Copyright, SOPA, Anonymous & Megaupload
Det var i løbet af sidste uge, at SOPA offentliggjorde, at de vil lukke utallige fildelingssider. Hackergruppen Anonymous nedlagde det engelske justitsministeries hjemmeside, og SOPA/PIPA fjernede Megaupload, så den nu ikke længere er iblandt os.

Er du den flittige bruger af siden Megaupload eller et af dens datter-sider f.eks. Megavideo, så har du nok opdaget, at der pr. uge 3 er lukket og slukket for siderne. Grunden er, at SOPA (Stop Online Piracy Act) har igangsat en aktion, hvor de vil lukke utallige fildelingssider. Det sker på baggrund af en toårig undersøgelse, som skulle bevise at der var ulovlig fildeling på siderne. Bagmændene fra Megaupload er arresteret og kan forvente helt op til 20 års fængsel til sammen. Det har fået verden til at rase og tusinder af mennesker har tilkendegivet deres mening om SOPA/PIPA online. Du har måske set Anonymous’ egen video?



Her forlanger Anonymous at Megaupload, senest 72 timer efter upload af videoen, skal køre som før - ellers vil de endnu en gang teste internetsikkerheden blandt store virksomheder. Da det er let at se, at siden ikke kører endnu, bliver det spændende at se resultaterne fra Anonymous - eller hvad? For flere medier skriver, at mange kongresmedlemmer ikke synes om ideen med at censurere så mange millioner filer på internettet, eftersom det betyder så meget for vores forbrug.
Den enkelte bruger skal dog ikke frygte for lækage af personlige kreditkortoplysninger, da Anonymous ikke vil den enkelte bruger noget.
Som nogen måske kan huske, så var det også Anonymous som sidste år nedlagde Sony Playstation’s netværk og stjal omkring 77 millioner menneskers personlige oplysninger - en pinlig situation for Sony.

Er du en af dem, som ikke kan se det spændende i hele episoden, så kan du sætte dig tilbage og nyde den lille sketch af alt det her hurlumhej med copyright osv.



Har du derimod en mening omkring dette emne, så er du velkommen til at deltage i debatten herunder.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce