Connery

COP 15

En oplagt mulighed for en flok blege, sorthårede, ja man fristes jo nærmest til, at kalde dem nihilister, der blot ønsker at skabe kaos og ødelæggelse.

COP 15
I disse dage sidder en flok enormt vigtige mennesker og snakker om intet mindre end, ja varm luft faktisk. Og det er ikke engang en forkert udlæggelse af emnet for klimatopmødet COP15. Intentionerne er gode, men hvad mon resultatet bliver – hvis der i det hele taget bliver et resultat?

Diverse regeringsledere er i deres enorme flyvemaskiner fløjet ind, for at blive fragtet rundt i store benzinslugere, for hvem gider køres rundt i en Suzuki Alto?

Ulandene har allerede skreget op om, at de ikke vil køres ud på et sidespor, hvilket man jo egentligt godt forstår, for alt imens vi har finanskrise, lider ulandene slet ikke en tilsvarende skæbne. Der er jo endda lande med vækst. Wauw tænker vi her i vesten så.
ANNONCE
Tilbage til det min klumme egentlig handler om, nemlig de selvudråbte frelsere af universet, der med bål og brand kæmper for en bedre verden. Netop med bål og brand springer kæden lidt af, for hvor meget co2 udleder en bil i brand? Hvor meget co2 bruges der efterfølgende på at rydde op efter klimaaktivisterne?

Der er netop kommet ”Breaking News” om, at politiet har anholdt 70 aktivister forskellige steder i København. Det er da betryggende, at politiet allerede inden aktionerne for alvor er gået i gang, starter med at smide vandalerne i håndjern.

Det sker i kølvandet på udtalelser fra en række organisationer med yderst kreative navne, som fx ”Never Trust a Cop”, der opfordrer til civil ulydighed og vil gå til angreb på hoteller der huser delegerede, virksomheder der påstår at være grønne og sikkert også tilfældige forbipasserende.

Jamen det var da en fremragende måde, at få sit budskab frem på. Lad os alle smadre alt hvad hvad smadres kan, og ende med at få et gratis hus som belønning. ”Bare fordi man har et skøde, betyder det jo ikke at man ejer huset!”..

Lad os alle håbe på en smule fornuft og at politiet virkelig formår at holde de autonome i meget meget kort snor denne gang.

Indtil da, så velkommen til København – tumpernes legeplads.

Spørgsmålet er nu: Hvorfor demonstrere, hvorfor lade være?

(Klummen er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning)
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Michael Pallisgaard Michael Pallisgaard

Følg på:
Facebook
Instagram
Blog

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt