Connery

Contraband - Nervepirrende action med Mark Wahlberg i hovedrollen

Mark Wahlberg er tilbage og han sparker røv, drengerøv!

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 95%
 
Teknisk information:
Original titel: Contraband
USA, 2012
Instruktør: Baltasar Kormákur
Medv.: Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Caleb Landry Jones, Kate Beckinsale, Ben Foster, Lukas Haas, J.K. Simmons og Diego Luna
Genre: Action/Krimi/Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 109 min
Bio premiere: 22. marts 2012
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
En narkosmugling går galt, da et containerskib bliver ransaget af toldpolitiet og den unge Andy (Caleb Landry Jones) er nødsaget til, at kaste kokainen over bord, for at undgå at blive anholdt. Det falder ikke i god jord hos hans chef, gangsteren Tim Briggs (Giovanni Ribisi) og Andy står nu i en $700.000 gæld til Tim. Andy kan selvfølgelig ikke betale gælden, så han beder sin svoger Chris Farraday (Mark Wahlberg) om hjælp.

Chris er selv forhenværende smugler, men efter at have fået en smuk kone (Kate Beckinsale) og to børn, er han gået over på den anden side og blevet en lovlydig borger, der har startet sin egen virksomhed, hvor han installerer alarmer hos privat personer. Det er derfor med lidt tøven, at han indvilliger i at hjælpe Andy, men da Tim truer Chris’ familie har han intet valg.

Han iværksætter derfor en plan, der går ud på at sejle til Panama sammen med Andy og Chris’ gamle ven Danny Raymer (Lukas Haas) for, at smugle 10.000.000 falske dollar sedler tilbage til USA. Planen går dog ikke som udtænkt og et nervepirrende kapløb med tiden starter.
ANNONCE
United International Pictures - Contraband - Nervepirrende action med Mark Wahlberg i hovedrollen United International Pictures
Contraband er en genindspilning af den islandske thriller Reykjavik Rotterdam fra 2008. Filmens islandske hovedrolleindehaver Baltasar Kormákur, er denne gang bag kameraet og har instrueret denne hæsblæsende amerikanske udgave. Jeg har ikke selv set Reykjavik Rotterdam og kan derfor ikke sammenligne de to film, men blot konstaterer, at jeg var vældig godt underholdt af Contraband.

Historien er ganske vidst set før, men den er godt fortalt og velspillet. Især Diego Luna, har en kort, men mindeværdig rolle som narko baronen Gonzalo og så beviser Ben Forster endnu engang, at han er en af Hollywoods mest spændende unge skuespillere. Sidste år var Ryan Goslings år, med lidt held kunne Forster sagtens gå hen og blive lige så stor som Gosling.
ANNONCE
United International Pictures - Contraband - Nervepirrende action med Mark Wahlberg i hovedrollen United International Pictures
Og hvis alt det ikke var nok, så er der lige en sidste grund til at se Contraband; Kate Beckinsale. Hun er og bliver en lækkerbisken, man aldrig bliver træt af at se på.

Heldigvis ser vi meget mere til hende senere på året, da hun vender tilbage med fortsættelsen til Underworld: Awakening og et remake af Schwarzenegger klassikeren; Total Recall. Herfra redaktionen kan vi kun sige: Kate Beckinsale, we salute you. SWIIIIING!!!!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce