Connery

Contagion [Anmeldelse]

Vi lever i en syg verden!

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 50%
 
Teknisk information:
Original titel: Contagion
USA, 2011
Instruktør: Steven Soderbergh
Medv.: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Marion Cotillard, Jennifer Ehle og Elliott Gould
Genre: Drama/Sci-Fi/Thriller
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 108 min
Bio premiere: 3. november 2011
Distributør: SF-Film
ANNONCE
SF-Film - Contagion [Anmeldelse] SF-Film
Har du taget et offentligt transportmiddel i dag? Lagde du mærke til om nogen hostede eller nøs? Trykkede du på stop knappen eller døråbneren, da du skulle af? En gemen influenza smitter med en ratio på 1:10. Et menneske rører i gennemsnit sit ansigt i vågen tilstand 3-5 gange, hvert minut. Det er 2800-4800 gange dagligt. Hvornår har du sidst vasket hænder?
ANNONCE
SF-Film - Contagion [Anmeldelse] SF-Film
Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) har været på forretningsrejse i Hongkong. Undervejs hjem i flyet begynder hun, at få influenza lignende symptomer. Blot 48 timer senere er hun død. Det viser sig dog, at Beth langt fra er den eneste, der er blevet smittet med denne ukendte virus og folk dør som fluer verden over. Beths ægtemand Mitch (Matt Damon) bliver straks sat i isolation og testet i hoved og røv, men han viser sig at være immun overfor virussen.
ANNONCE
SF-Film - Contagion [Anmeldelse] SF-Film
Så heldige er hoveddelen af verdens 7 milliarder mennesker ikke og panikken breder sig endnu hurtigere end virussen i befolkningen verden over. Folk er desperate, savner svar fra regeringens side og forvandles derfor til vilde dyr, der vil gøre alt for at overleve. Falske profeter dukker op, en af dem er freelance journalisten Alan Krumwiede (Jude Law), der blogger konspirationsteorier om virussen på sin hjemmeside og påstår, at han har kureret sig selv ved hjælp af en medicin type kaldet Forsythia.
ANNONCE
SF-Film - Contagion [Anmeldelse] SF-Film
Samtidig arbejder chefen for Department of Homeland Security, Dr. Ellis Cheever (Lawrence Fishburne) på, at identificere virussens, der frygtes at være et biokemisk våben. Han sender eksperten Dr. Erin Mears (Kate Winslet) til Minneapolis, for at opspore virussens oprindelse.

Hun oplever på tætteste hold fortvivlelsen og desperationen hos de smittede, der mere eller mindre er blevet efterladt til dem selv, da lægerne og sygeplejerskerne har stoppet arbejdet i frygt for selv at blive smittet. Verden er i undtagelses tilstand og håbet for at overleve svinder ind time for time.
ANNONCE
SF-Film - Contagion [Anmeldelse] SF-Film
Når man ser traileren til Contagion, kan man godt komme til at tænke på Outbreak, men Soderbergh har taget en meget mere realistisk tilgang til emnet. Døden er alt andet end smuk her og der er bestemt scener, der ikke er for sarte sjæle. I stedet for at prøve på, at gøre historien storladen og Hollywood agtig, forkuserer Soderbergh meget mere på det personlige aspekt, menneskerne som bliver ramt eller berørt af katastrofen og det virker uovertruffent. Netop fordi der ikke bliver lagt fingre i mellem og melodramatiken udebliver og stilen er så rå og upoleret, forekommer filmen meget effektiv og vedkommende.
ANNONCE
SF-Film - Contagion [Anmeldelse] SF-Film
Contagion er en film, der kravler ind under huden, som en virus og sætter fast sig i ens bevidsthed, længe efter man forlader biografen. Hver gang nogen hostede eller nyser, løb det mig nu koldt ned ad ryggen for, hvad nu hvis personen bærer rundt på den næste mutation af svineinfluenzaen eller en helt anden og ukendt type virus, der ikke endnu har nogen vaccine? Det er en syg verden vi lever i og hvem ved, hvem der er smittet?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce