Connery

Connery Goes Roadtrip #3

Jylland med tømmermænd? Det tror jeg nok!

Umiddelbart er lyden af et vækkeur klokken halv ti om morgenen dagen efter en bytur af dimensioner, det værste jeg ved. Ja, så skulle det lige være lyden af Chradser, der beslutter sig for at stå op ti minutter før vækkeuret ringer.
Connery Goes Roadtrip #3
Fra mit halvkvalte blik og ualmindeligt sløje indre lignede han en frisk fyr og efter indtagelse af 19 genstande for blot nogle timer siden, burde man se dårligere ud. Det gjorde han ikke, og det gjorde mig harm. Frentic var slet ikke til at ruske liv i, og Chradser var faktisk slet ikke så frisk som først antaget.

Så efter et bad og en lang snak om hvorfor hvordan og hvorledes gårsdagens bytur så ud i bagklogskabens ulideligt klare lys, blev vi enige om, at vi måtte have brunch og en latte (hvilket førte til diskussionen om sådan noget overhovedet findes i Jylland). 

Vi pakkede sammen og gik op til camping-Hanne og tjekkede ud. Vi spurgte hende, om man kunne få brunch i byen, det kunne man bestemt, på en café der hed Lucca. Vi tog en taxa derned, da det vist ikke var helt forsvarligt at sætte sig bag et rat. Lucca havde dog den utrolige kvalitet, at den først åbnede klokken elleve, og klokken var kun lidt over ti.

Vi bandede gevaldigt over Jylland og alt, hvad det havde at tilbyde. Det mest åbne Kolding midtby havde at tilbyde var et morgenværtshus, der hed New York. Vi blev rimelig hurtigt enige, om at det nok var stedet, der om noget ville redde os en røvfuld, så vi gik istedet ind i nabobutikken, som var en lokalbrugs. Chradser valgte imidlertidigt at søge ly på en bænk, trætte gamle mand!
ANNONCE
Connery Goes Roadtrip #3
Connery Goes Roadtrip #3
Vi gik tilbage til vandrehjemmet for at få lidt luft og blev på vejen enige om, at Vejle måtte være mål for vores sult. Så mod Vejle gik turen. Nu er Vejle ikke nogen metropolmæssig større oplevelse end Kolding, men vi fandt da både parkeringsplads og en åben café. Fra vores vindue på cafeen kunne vi se FCK's voldelige fanfraktion indtage den lokale pub.

Dørmændende havde til lejligheden iført sig FCK-trøjer og virkede faktisk til at have styr på situationen. Denne fanfraktions slagsang går iøvrigt som følger:

"Vi er de vilde,
 med 100 i promille,
kokain og bajer,
ligesom vi plejer"

Magen til primaldefinerende flok skal man lede længe efter. Der gik da heller ikke længe, før de brølende løb igennem gaden, dagens første slåskamp var under opsejling. Da de kom tilbage satte de pænt de før medbragte stole på plads og klappede ellers hinanden på skulderen, indtil politiet kom og anholdte en 16-årig knægt.
ANNONCE
Connery Goes Roadtrip #3
Vi tyggede af munden, takkede for underholdningen og drog videre ud i verden. Velvidende at vi senere samme dag skulle se samme fodboldkamp som rød stue. Vi var pænt pressede. Ydermere havde vi overhørt en samtale mellem to knægte, der handlede om at den ene af knægtene havde siddet sammen med sin mor i hendes bil og taget snitter, fordi han skulle ud og slås. Hvem sagde fortabt ungdom?

Vi blev enige om, at biografen måtte være et sted, vi kunne slappe af i et par timer. Jeg vil allerede nu gerne slå fast, at Teenage Mutant Ninja Turtles aldrig bliver nogen fed film, heller ikke selvom jeg kun så de sidste ti minutter.

Fra biografens trygge mørke gik vi til Jyllands let skræmmende lys. Vi skulle finde et stadion, men først måtte vi lige se det sorte hul af underholdning, de kalder Jelling festivalen. Jelling du bliver aldrig min yndlingsby, synet af stive forvildede kommende landmænd og sørgelige mødre, der gik hånd i hånd, fik os ikke til at stoppe. Vi fandt i stedet Vejle stadion smukt beliggende i Nørreskoven og gjorde klar til halvanden times guldfest.
ANNONCE
Connery Goes Roadtrip #3
Stemningen var superfed, men kampen var ikke noget at råbe højt om. Til gengæld tiltrækker fodbold utroligt mange tosser, os selv inklusiv, så persongalleriet var svært underholdende. Efter kampen tog vi den lange tur hjem til købstaden. Den bød på lidt søvn, et par trætte jokes og en gang McDonaldsmad. Om vi gør det igen? Det kan I gange med 1000!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce