Connery

Connery Food: Bacon Fries med Baconnaise

Den ultimative tømmermændsret.

Har weekenden været en hård omgang med lidt for mange skarpe på natklubben? Så frygt ej.

Vi har fundet en simpel opskrift til de fatale tømmermænd, som bringer dig på benene igen - selvfølgelig med masser af bacon!

Connery Food: Bacon Fries med Baconnaise
Connery Food: Bacon Fries med Baconnaise

En klassiker er født - en hybrid mellem stegt bacon og pommes frites!

Opskrift:

- Bacon Fries:

(15-20 fries alt efter størrelse)

3 bagekartofler

Baconskiver (1 stk. pr. skive kartoffel)

- Baconnaise:

2,5 dl rapsolie

150 g bacontern

2 pasteurisede æggeblommer (1 bæger)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 210 grader. Begynd derefter på Baconnaise, da olien skal køle af først. En vigtig ting, når man skal lave mayonnaise er, at alle ingredienserne har samme temperatur. Stil derfor æggeblommerne ud på køkkenbordet.

Læg baconternene på en pande og hæld olien over. Steg dem ved mellemvarme, indtil baconternene er helt gyldne og sprøde. Si ternene fra olien i et dørslag, og afkøl olien i vindueskarmen. Hak i mens baconternene fint til senere brug.

Skræl kartoflerne og skær dem i aflange 'tændstikker', ca. 1,5 cm. i tykkelse. Rul baconskiverne omkring kartoffelstængerne og bag dem først i ovnen ved 210 grader almindelig ovn i 28-30 minutter. Sæt derefter grill på, indtil de er helt gyldne og sprøde i overfladen - hold øje med dem.

Når olien er stuetempereret, hælder du æggeblommerne i en skål. Med et piskeris pisker du forsigtigt olien ind i æggeblommen - det kræver lidt tålmodighed og stamina. Når mayo'en har fået en flot, hvid farve og en tyk konsistens, hælder du den hakkede bacon i.

Så er der serveret!

ANNONCE

Husk desuden også nogle af mine andre opskrifter - hvis du trods opskriftens heftige brug af bacon ikke helt har opfyldt dit behov:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce