Connery

Connery.dks kransekageopskrift

Hvad er en nytårsfest uden kransekage og champagne?

Traditioner skal holdes i hævd. Dette gælder også årets sidste aften, eller første aften, alt afhængig af, hvornår du kigger på uret. I aften kl. 23.40 tænder du naturligvis også for DR1 og ser "90års fødselsdagen". Så dan er det bare, og sådan skal det være.

Kransekagen er endnu en af traditionerne til en succesfuld overgang til det nye år og her får du vores helt egen opskrift på kransekage, for hvorfor betale overpris for noget du selv kan lave til en brøkdel af prisen?
ANNONCE
Connery.dks kransekageopskrift
Ingedienser til kransekage til ca. 8 personer:

500 gram råmarcipan (hvis du hører til ignoranterne kan du anvende konfektmasse).

180 gram flormelis

1 past. æggehvide (salmonella er nok ikke et hit denne aften)

Ælt marcipanen sammen med flormelis og æggehviden. Bliver dejen for klistret, så tilsæt lidt mere flormelis, indtil du får en mere lind dej.

Dejen skal nu formes til pølser af forskellig længde, så du kan bygge det berygtede Babelstårn af kransekage.

Udkast til pølselængde i cm:

14, 16, 18, 20, 22, 24, 26 osv.. Du har nok fattet pointen.

Du kan naturligvis selv vælge, om konfektpølserne skal være geometriske vidundre eller geometriske kunstværker,men det er en god ide at sørge for, at pølserne har samme højde, når du former dine ringe.

Forvarm ovnen til 230 grader og bag ringene i ca seks min. Hold øje med dine kransekageringe, for de skal kun lige blive gyldne.

De færdige ringe pyntes med en hvid glasur (af sukker) og stables til et flot tårn. Har du kokkefærdigheder med en standard over middel, så smelter du en god mørk chokolade over et vandbad og dypper bunden af hver ring i den smeltede chokolade.

Jeg vil helt klart anbefale en flaske Möet & Candon Nectar Impérial Champagne, der er en halvsød champagne, der passer perfekt til din kransekage.

"GODT NYTÅR" fra hele redaktionen på Connery.dk.
ANNONCE
90års fødselsdag
Del

Seneste nyt