Connery

Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka

Påskefrokosten blev en våd omgang i år!

Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka

Rusland er et land, man altid forbinder med Putin, bidende kulde og selvfølgelig: vodka.

– hvad enten det er den klassiske stereotype klichéjoke, eller hvis man rent faktisk værdsætter landets produktion af denne klare spiritus.

Man debatterer stadigvæk den dag i dag om, hvor og hvornår vodka opstod som denne lille herlig kombination af vand og ethanol, vi kender på godt og ondt. Eksperter mener, at det enten opstod i Polen i det 8. århundrede eller i Rusland sidst i det 9. århundrede.

Uanset hvad har drikken været under en lang, historisk rejse og i mange år har denne klare spiritus været at finde i mange forskellige afskygninger - alt fra klubbernes Grey Goose og Skyy Vodka til supermarkedets halvkvaklede imitation af ægte, østeuropæisk vodka. 

ANNONCE

Vi på Redaktionen har været så heldige at modtage en sending vodka fra drengene på Sprutskabet.dk, hvor kvaliteten i de russiske destilleringer sættes som første prioritet.

Deres udvalg hører under den historiske Czars Village-kollektion og byder på en vodka-opskrift, der for ikke så langt tilbage blev genfundet, efter man længe havde troet, at den var forsvundet fra ’historiebøgerne’. Vodkaen blev brugt til højtideligheder ved det kejserlige hof, hvor vodka i god kvalitet var en nødvendighed, da festerne ofte varede flere dage - derfor skulle man kunne drikke mest muligt, uden at være lyseslukkeren dagen efter!

"Vodkaen er lavet på nænsomt udvalgt hvede af allerhøjste kvalitet og destilleret med honning og tilsat frugter fra majtræet og hindbærblade."

Vi fik fat i lidt forskellige typer af vodka-kollektionen, som blev stillet på årets påskefrokost til den helt store guldmedalje. Du kan se udvalget herunder:

ANNONCE
Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka
Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka
Flaskerne: Imperial Golden Snow - 299,95 kr. Czars Village - 399,95 kr. Czars Original - 250,00 kr. Sver - 200,00 kr.

Vodkaen blev skænket op uden viden om, hvilken flaske der blev serveret og efter at alle fire flasker blev afprøvet, var der bred enighed om, at den dyre flaske i sidste ende blev vinderen af blindtesten.

Der var bred enighed om, at hvis man gik til værks på kvalitetsvodka fra de russiske egne, så kunne man ligeså godt gå all-in på produktet - vi fik de fire flasker til test, som varierede i pris fra 199 til 399 kr. og selvom springet fra den første til den sidste ligger på 200 bobs, gør det en kæmpe forskel.

Smag

Eksperten:

Der er betydeligt mindre affaldsstoffer og metalliske eftersmage og det er helt sikkert pengene værd! Jo mere destillation, jo bedre. Man får en meget større nydelse, når man skal drikke den rent, og den kan sagtens nydes alene eller som følgesvend til en god påskefrokost! Den skiller sig dog ikke voldsomt meget fra f.eks. Smirnoff eller Grey Goose, bortset fra at den har mere distinktive smagsnuancer til dem, som gerne vil SMAGE vodkaen og ikke bare få virkningen.

Fulderikken:

Den er uden tvivl noget bedre som shot end de flasker, man kan købe i den lokale Brugsen. Eftersmagen er behagelig og langt fra så krads som de fleste, og den fungerer desuden helt perfekt til energidrik - den klarede sig også udmærket med et skvæt juice, topform eller danskvand – jeg er fan!

Den studerende:

Uden tvivl et fremskridt fra Vostock eller Karloff, som man normalt hiver med til festerne eller festivalerne med en SU-løn. Smagen af vodka er meget nedtonet, og det sætter jeg pris på - alene er den ikke noget at råbe hurra for. Den skal helt sikkert blandes op! 

ANNONCE
Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka

Virkning/eftervirkning

Eksperten:

Vodkaen gav en lækker varmende fornemmelse i kroppen og man blev langt mere 'tilpas' fuld i stedet for at være fyldt op til halsen med diverse sukkerrige drinks!

Fulderikken:

Jeg kunne drikke mange flere shots og drinks end normalt, men selvom vodkaen rimer på russisk kvalitetstapning, så rammer man stadigvæk en mur i løbet af aftenen - så har man brug for et par øl til at skylle systemet i gennem!

Den studerende:

Jeg faldt i den mest oplagte fælde og drak efterhånden halv-halv allerede en time inde i testen - når man først ikke kan smage alkoholen i en rigtig jydedrink (50-50 eller højere, red.), så har man ramt en rigtig god kilde til djævelsk fuldskab. Der burde dog stå en label bagpå "husk! Vodkaen slår som et afkom af Mike Tyson og et lokomotiv sidst på aftenen".

ANNONCE
Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka

Ville du selv købe russisk vodka?

Eksperten:

Bestemt, det er ikke sidste gang, jeg kigger mod bunden af russiske vodkaflasker! Jeg ville uden tvivl tage den dyre flaske, da man efter min mening kan smage stor forskel – og når man er i gang med at være feinschmecker, så må man ikke gå ned på udstyr!

Fulderikken:

Ja, det var oplevelse! Man får dog nogenlunde samme virkning som ved alle andre slags vodkaer, så jeg kan personligt godt gå lidt ned i pris og kvalitet i sidste ende - man kan jo alligevel ikke smage om den er god eller dårlig, halvvejs inde i en kæmpe brandert, vel? Tømmermænd - det er en anden sag.

Den studerende:

Der er uden tvivl sat fokus på autencitet, høj kvalitet og 'ydeevne' på fuldskabsfaktoren, men jeg ville nok hellere bevæge mig i lidt andre retninger i sprutregimentet - en god rom eller whisky er en helt anden snak! Vodka bliver aldrig min helt store favorit.

ANNONCE
Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka

Karakter

Eksperten: 5 ud af 6

Fulderikken: 4 ud af 6

Den studerende: 3,5 ud af 6

Der var bred enighed om, at selvom vodkaen er i den gode ende af skalaen og er blevet filtreret ret så mange gange, så var tømmermændene stadigvæk intakte.

De var dog ikke så voldsomme som ved slavevodkaen fra det lokale supermarked, og helvedet dagen derpå kan selvfølgelig også skyldes blandingsforholdene senere på aften sammen med en række andre våde varer - men fulde blev vi som ind i helvede, og fik en kæmpefest ud af et glædeligt ny-opblusset bekendtskab til vodkaens slagkraft - og det kan vi takke de kære gutter fra Sprutskabet.dk for!

ANNONCE
Connery.dk tester russisk kvalitets-vodka
Del

Seneste nyt

Annonce