Connery

Connery besøger BorderShop Puttgarden

Et skriv om et flydende spiritusvidunder + Scor en shoppingtur!

For et par uger siden blev vi inviteret en tur på en båd. Ikke en hvilken som helst båd, men Scandlines Bordershop i Puttgarden - en gammel færge, der nu huser verdens største taxfree grænsehandel. 

For et par jyder som os (Rasmus og Mikkel), er det der med at tage en tur til grænsen for at handle, ikke den fjerneste tanke. Men vi har aldrig taget turen forbi shoppen i Puttgarden, der typisk står på mål for grænsehandel fra Sjælland, øerne og svenskere på gennemfart. Derfor var vi heller ikke helt klar over, hvad vi skulle forvente, da vi sagde ja tak til at besøge en grænsebutik i en færge. 

ANNONCE
Connery besøger BorderShop Puttgarden

I undertegnedes hovede, har færge og bordershop altid været noget med en lille butik ombord på et passagerskib. Det er ikke tilfælde med BorderShop Puttgarden...

Den store færge, der efter den kolde krig husede en masse tyske arbejdere, gik i dok ved Puttgarden i 2001, og har lagt der lige siden. Kahytterne er fjernet, og tre af de enorme dæk huser nu et af verdens største arealer for grænsehandel, 8.000 kvadratmeter. Og ja, der er abnorme mængder af dåseøl, sodavand, papvin og også karameller, men det er slet ikke her, man finder charmen i Puttgardens Bordershop. Selvom det selvfølgelig også skal være i en grænsehandel. 

Nej, skibet er nemlig ladet med fine flasker. 

Charmen ved BorderShop Puttgarden, er nemlig den enorme mængde af specialflasker, der springer i øjnene overalt på de store indkøbsdæk. Det er praktisk talt som at træde ind i en gigantisk specialkøbmandsforretning, med speciale i vin og spiritus. Og så selvfølgelig til taxfree-priser. 

ANNONCE
Connery besøger BorderShop Puttgarden
Connery besøger BorderShop Puttgarden
Connery besøger BorderShop Puttgarden
Kerim forsøger at drikke os ned. Det kan man selvfølgelig ikke. - Connery besøger BorderShop Puttgarden Kerim forsøger at drikke os ned. Det kan man selvfølgelig ikke.

Uanset om man er til vin, champagne, whisky, rom, cognac, gin, vodka eller portvin for den sags skyld, er der næsten alt hvad hjertet begærer. For er par rom- og whisky nydende unge mænd som os, var det helt fantastisk. Det blev ikke værre af, at vi blev vist rundt af Senior VP Kerim Lindved Aydin, en mand med masser af schwung, og mod på at invitere to drengerøve ind i et rum med glas og åbne flasker - nok til at smelte hjertet på selv den mest hårdhjertede whisky-entusiast. 

ANNONCE
Octomore på kvartpalle - Connery besøger BorderShop Puttgarden Octomore på kvartpalle

Der er i det hele taget enormt mange interessante og spændende hjørner og opstillinger over hele færgen. Man kan se at de forskellige distributører også gør en del i at forsøge at skabe opmærksomhed og hyggelige rammer, og det meste af tiden, føles det som om man går rundt i et helt enormt herrerum. Flotte tunge møbler pryder sektionerne for spiritus, det ene øjeblik ser man en opstilling af Octomore Super Heavily Peated Whisky (Verdens mest røgede af slagsen) på en kvartpalle (En god million i flasker lige der.) Det taler godt for kvantiteten. 

I det næste øjeblik får man så øje på en flaske af The Balvenie 50 Y.O i en glasmontre. Den koster en kvart million i sig selv. 

ANNONCE
Connery besøger BorderShop Puttgarden

Hvis jeg lyder en smule overvældet i teksten, er det med god grund. Inden besøget tænkte vi, at vi gik ind til et kig på dåsebajere og papvin (heller ikke en dum ting), med en anelse specialiteter på hylden. I virkeligheden forholdt det sig helt anderledes.

BorderShop i Puttgarden kan sagtens få et besøg i forbindelse med storindkøb til svendegildet eller 30-års fødselsdagen, men den er absolut lige så velegnet til gaveindkøb eller opgradering af det gode barskab. Uden told. Og med travel exclusives, som vi også kender dem fra lufthavnen. 

Den åbenlyse rute til Puttgarden går selvfølgelig med færge fra Rødby - men for en jyde der er frisk på udflugt, kan man smide to timer oven i turen til Flensborg, og få en ganske flot køretur med i købet. 

ANNONCE
BorderShop Puttgarden

Hjemmeside: Border-shop.dk

Åbningstider:
Åbent alle ugens dage!

Fra 1/7-14/8 2016 (begge dage inkl.)     

Mandag-onsdag fra. 04.00 til kl. 21.00
Torsdag fra kl. 4.00 til kl. 24.00
Fredag-lørdag fra kl. 00 til kl. 24.00
Søndag fra kl. 04.00 til kl. 21.00               

Adresse:

BorderShop Puttgarden
Neuer Skandinavienkai
D-23769 Puttgarden
Tyskland

ANNONCE

Vind en shoppingtur til BorderShop

I forbindelse med besøget, fik vi også lov til at tilbyde vores læsere et gavekort til en værdi af 2.000 kroner. Det kan blive til et par seriøst gode flasker og en ramme øl eller to. 

Det skal du gøre for at deltage i konkurrencen: Svar rigtigt på spørgsmålet herunder, og deltag i lodtrækningen. Vi trækker en vinder torsdag den 14. juli kl 12.00 - vinderen kontaktes via indtastede e-mail, så hold godt øje med det. 

ANNONCE
Del
Deltag i konkurrencen
Konkurrencen er slut - det er ikke muligt at deltage længere!

Seneste nyt

Annonce