Connery

Colin McRae Rally 04

Så kom computerspillet for ægte rally-nørder i butikkerne.

5 ud af 6 stjerner
Hvor må det være kedeligt at bo på landet i Finland. Ingenting at tage sig til udover at passe sig selv og hvad man nu går og roder med. Og der er møg langt til den nærmeste tank når man skal hente smøger. Men når der næsten kun er grusveje, nogle gange tilsneede, og man har et 4-hjulstrukket rally-våben i sit arsenal, så bliver det pludselig meget sjovere.
ANNONCE
Colin McRae Rally 04
I dag kigger vi nærmere på fjerde skud på stammen af computerspil opkaldt efter den gæve skotte Colin McRae. Spillene har længe stået for noget af det mest realistiske indenfor rallyspil til PC, og mere "sidelæns" spil skal man da også lede længe efter. Teknikken er ikke helt nem at lære, når man er vant til Need For Speed's arkade-dynamik.

Her er der tale om den uforfalskede vare, og man får lov at smide bagenden ud i alt fra dyb svensk sne over dampende hed spansk asfalt til australsk rød jord og engelsk mudder. Scenarierne er storslåede, og hvis man ellers har hardwaren til at drive de mange effekter, så er den også ekstremt livagtig.

Men alt det er jo ikke meget værd hvis ikke man har noget ordentligt legetøj at fræse landskabet op med. Spillet byder på 4 forskellige kategorier biler: 4-hjulstræk, forhjulstræk, gruppe B og "special".

De 4-hjulstrukne WRC maskiner kender alle der har set rally på TV for nylig. De tæller bl.a. Subaru Impreza, Peugot 206, Ford Focus og Mitsubishi Evo (alle i WRC-version, så der er ikke så meget af den oprindelige bil tilbage). De er ret hidsige, men 4-hjulstrækket gør at de er noget nemmere at danse med.

De forhjulstrukne er primært gadebiler der er modificeret til rally-brug. Heriblandt findes Fiat Punto, Citroen Saxo og VW Golf. Disse er noget nemmere at styre end de 4-hjulstrukne biler, primært fordi det hele går lidt langsommere. Men sjove det er de nu alligevel.

Gruppe B. Enhver der ved en lille smule om race i 80'erne ved at der bag dette lidt kedelige navn gemmer sig nogle af de mest ekstreme rallybiler i verden. Porsche 959 konkurrerede i Gruppe B, ligesom det var meningen at Ferrari F-40 skulle have gjort. Men det blev der sat en stopper for da man indså at det ikke var så heldigt at slippe 4-hjulstrukne monstre med 500 hk ud på små landeveje. En række meget voldsomme ulykker gjorde at man nedlagde klassen, men det skal nu ikke forhindre os i at boltre os i hestekræfter derhjemme i stuen! Til vores rådighed har vi den legendariske Audi Sport Quattro (Ur-Quattroen blandt venner), Peugeot 205 T6 Evo2, Lancia 037, og Ford RS2000.

I "Special" klassen har man mulighed for at prøve nogle lidt mere særprægede biler. Der er alt fra den legendariske Lancia Delta Integrale til en Citroen 2CV Sahara, endnu en Impreza (denne gang gadeversionen 22B) og en Ford Transit varevogn. Lyder det mærkeligt? Det er det også. Man kan også stifte bekendtskab med nogle ældre rallybiler, bl.a. MGC Sebring Special og Ford Escort RS 1600 hhv. fra 1967 og 1970.

Bilerne i special og gruppe B bliver låst op når man har placeret sig godt i de andre klasser, så der er hele tiden noget at køre for.

Bilerne har som sagt meget realistiske køreegenskaber, men de er også utroligt flot modellerede, og så kan man smadre dem til uigenkendelighed. Der er 2 skade-niveauer, og på den svære af dem er det ikke usædvanligt (hvis man kører lidt råddent), at man taber et hjul (som triller videre), motoren går ud, ruder smadrer og paneler ryger af til højre og venstre.

Imellem etaperne kan man reparere sin bil, og justere opsætningen af undervogn, ændre dæktype osv. Og man KAN faktisk mærke forskel.

Der er mulighed for at deltage i en rally sæson, hvor man kører for det samme hold i nogle forskellige rallyer, hver med 6 etaper. De forskellige rallyer er som sagt ekstremt varierede, og man stilles overfor nye udfordringer hele tiden, hvilket kræver at man varierer sin kørestil betydeligt. Det nytter ikke noget at køre sidelæns hele tiden på asfalt, men man er tvunget til det på sne og is.

Der er også mulighed for at kæmpe imod andre kørere online. I ægte rally-stil kører man ikke direkte imod hinanden, men de andre kørere figurerer som "spøgelser", dvs. man kører imod en silhuet af dem. Dette fungerer virkelig godt, og adrenalinen pumper derudaf, så der burde ikke være nogen grund til at lægge spillet på hylden, bare fordi man har låst alle bilerne op.

Alt i alt er Colin McRae 4 noget af det nærmeste man kommer på en realistisk simulation af rally-kørsel på PC. Det er en ubeskrivelig fed følelse når man lige timer sit 4-hjuls-drift perfekt, planter højre fod (eller piletast), og eksploderer ud af et sving imens de 4 hjul kæmper for at bevare taget i underlaget, og codriveren råber informationerne om det næste hårnålesving. Det er simpelthen forrygende! Topklasse!

Minimum systemkrav:

Windows 98SE/ME/2000/XP

DirectX 9.0b installeret

Pentium III / Athlon 750 MHz (realistisk set skal man nok op på 1.2 GHz)

256 Mb RAM

Understøttet 32 Mb grafikkort

DirectX 9 kompatibelt lydkort

3 GB fri plads på harddisken
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce