Connery

Cocktails: Rom er på vej frem igen!

Her er et par forudsigelser fra verdens største barmesse: Bar Convent Berlin

Der er praktisk talt en branche-messe for alle fag, og i barmiljøet, er Bar Convent Berlin (BCB), den største i verden. 

Messen der finder i år sted fra 7. - 9. oktober, og den har et imponerende line-up: 446 udstillere medbringer intet mindre end 1.200 brands, der blandt andet omfatter 160 gins, 90 rom-mærker og mere end 40 forskellige tequila- og mezcal-brands. 

Mens vi selv lægger vejen forbi i år, har vi kigget lidt på, hvad messens bagmænd ser af trends på drinks-scenen. 

ANNONCE

Rommen er på raketfart

De sidste par år har gin været en uundgåelig faktor herhjemme - og i udlandet, men noget kunne tyde på, at rommen er ved at få en kærkommen revival. 

På globalt plan er markedet for rom nemlig 3 gange større end gin, og den opgående trend er et af messens hovedfokus. 

På BCB har man derfor transformeret en hel sketion af messen til "House of Rum", hvor den sødlige spiritus står i oplevelsens tegn. 

Ian Burrell, en af de mest prominente rom-abassadører i verden, fortæller: "Der er flere grunde til den stigende popularitet af rom, men den mest åbenlyse, er den forøgede opmærksomhed omkring rom som en kategori. Forbrugere drikker går mere op i kvalitet og premium alkohol, og ønsker en mere smagsrig oplevelse. Rom opfylder alle kravene."

ANNONCE

Sundhed fylder mere

I den helt anden boldgade, ses en øget stigning i ønsket om alkoholfri produkter. 
I USA viser undersøgelse at 47%, næsten halvdelen af befolkningen over 21, forsøger at skøre ned på alkoholforbruget. Derfor er markedet for lavalkoholiske varer stigende - og ved at få en renæssance. 

På messen præsenterers 20 lav- og u-alkoholholdige brands, i form af både vodka, rom, gin, wisky og soft-drinks, der alle hjælper med at give et alternativ, til folk der elsker cocktails, men gerne vil skrue ned for selve procenterne. 

ANNONCE

Tak for kaffe!

Sidst men ikke mindst, fortælles der fra messens arrangører, at kaffe kommer til at spille en stor rolle på messen. 

Interessen i koffein-holdige cocktails er nemlig stigende, og for nyligt optrådte klassikeren Espresso Martini på en syvendeplads, over verdens bedst sælgende klassiske cocktails - på 'World's Best-Selling Classic Cocktails 2019'-listen. 

Foruden kaffe-cocktails og drinks, vil der være et stort opbud af risterier, baristaer og kaffegrej på messen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt