I byen
Cocktail-inspiration: Imponer gutterne med nye drinks til julefrokostsæsonen
Hvis der er plads i mellem øl og snaps!
Når det kommer til våde varer i juleperioden, så falder man ofte bare i snaps og øl. Men hvis du har mod på at udforske lidt flere nuancer af promille-jagten, så har World Class-bartender Alexander Remoundos fra cocktailbaren TATA på Sanders sammensat tre forskellige højtidsdrinks, du kan servere før eller efter middagen sammen med drengene.
Og han ved, hvad han laver – han blev den syvende bedste bartender i Glasgow til årets World Class-finale.
Og hvis du vil imponere gæsterne på smagsfronten, så går man aldrig galt i byen med en flaske rom eller whiskey som base – eksempelvis den sødlige, rookie-venlige bourbon Bulleit eller måske den sødlige, aromatiske Ron Zacapa 23 års. Ikke et øje tørt!
Og så er en flaske samtidig en oplagt mulighed til adventskalenderen, juleaften til farmand eller bare en farverig flaske i tasken til knejtejulefrokosten!
Herunder får du 3 gode bud på julevenlige cocktails, og hvornår de spiller ind i frokostprogrammet:
Zacapa Negroni
"Den til at slå mave på"
Det skal du bruge
3 cl Zacapa 23
1,5 cl Campari
1,5 cl Mjød
2,5 cl Belsazar (rød)
1 strejf Orange Bitter
Sådan gør du
1.Kom alle ingredienser op i et stort glas med is, og rør i 15-20 sekunder.
2.Hæld cocktailen i et lowball-glas med is, og pynt til sidst med lidt appelsinskal.
Kentucky Buck
"Ganerenseren"
Det skal du bruge
4 cl Bulliet Bourbon
2 cl Rød portvin infuseret med tørrede jordbær
1 cl Tonka-sirup
1,5 citronsaft
Ginger Ale
Sådan gør du
1.Du starter med at lave din infuserede portvin ved at lægge nogle tørre jordbær i en rød portvin og lade det trække natten over.
2. Tonka-siruppen laver du af en enkel sirup, hvor du varmer 2 dele vand op med 1 del sukker. Herefter tilsætter du lidt malede tonka-bønner og lader det trække i cirka 20 minutter på lav varme.
3.Hæld nu alt i en shaker med is undtagen – Ginger Ale´en. Ryst hårdt i 5 sekunder, sil cocktailen over i et highball-glas med frisk is, og fyld derefter glasset op med Ginger Ale. Pynt til sidst med mynte og kanelstang
Espresso-martini med et twist
"Opkvikkeren"
Det skal du bruge
3 cl Roe&Co
1,5 cl Creme de Cacao (mørk)
1 cl Dom Bénédictine-likør
3 cl espresso
1 cl simpel sirup
Lidt appelsinskal
Sådan gør du
1.Start med at lave din sirup. Det gør du ved at varmer 2 dele vand op med 1 del sukker.
2.Kom nu alle ingredienser i en shaker med is, og ryst hårdt. Hæld drinken i et cocktailglas, og pynt til sidst med lidt mørk chokolade på toppen.