Gastronomisk Testzone

Claus Holm præsenterer: Sildetatar og Sildetortilla

Kreativitet eller krænkelse?

Claus Holm præsenterer: Sildetatar og Sildetortilla
Af Simone Borup 23. november 2015
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede Galleri billede Galleri billede

Sild og karrysalat hører unægtelig sammen. En snaps on the side og så er det jul! Kokken Claus Holm mener dog ikke, at silden kun hører til julen og karrysalaten: Den skal spises hele året rundt. Claus Holm har vovet pelsen og med udgangspunkt i Glyngøres nye kryddersild præsenterer han her to nye måder at bruge sild på. Er det nyskabende eller det rene blasfemi? Bedøm selv!

”Prøv, prøv, prøv. Mad er bare mad. Mad skal ikke bringe dig sikkert over Atlanten som et dobbeltskroget sikkert skib med medfølgende isbryder. Mad skal bare prøves, nu!”

Opfordringen er i hvert fald klar og tydelig – velbekomme!

 

Sildetatar af to slags sild

Med rørt, røget æggeblomme, havtorn og lynsyltede løg

Det skal du bruge:

1 stk. kryddersild i små stykker

1 stk. marineret sild – deles i 6 tynde strimler

1/2 agurk i tynde strimler

1 spsk. havtorn og lidt frisk skovsyre eller andet grønt

1 rødløg skåret i tynde skiver

1 stk. æggeblomme

1 tsk. sennep

Saft af en halv citron

2 spsk. røget rapsolie

1 tsk. røget paprika og lidt røget salt

1 tsk. akaciehonning

2 spsk. æbleeddike

Ristet rugbrød

Sådan gør du:

Sildene skæres i henholdsvis tynde strimler og små stykker og vendes med den strimlede agurk.

Æggeblommen røres sammen med sennep, olie samt citron til en tyk dressing.

Løgskiverne vendes med akaciehonning, æbleeddike, paprika og lidt røget salt – står i 3 min.

Anretning:

Kom den rørte æggeblomme på tallerkenen, herpå lægges sildetataren. Drys med havtorn, krydderurter og de syltede løg.

Serveres med ristet rugbrød.

 

Sildetortilla med friske tomater

2392186

2392175

Det skal du bruge:

2 æg. – slås ud og piskes med 2 spsk. mælk, lidt røget salt og peber.

5 stk. små tomater i forskellige farver. Tomaterne deles.

Frisk basilikum

Friskhøvlet parmesan

1 tsk. saltede capers

Lidt olie til at stege i

2 stk. kryddersildefileter

Salt rub af 1 tsk. sellerisalt, grov lakrids, røget paprika, rørsukker og røget salt – du kan også købe en færdig rub, men vælg en med røg.

Sådan gør du:

Slå æggene ud og pisk dem sammen med 2 spsk. mælk lidt røget salt og peber.

Varm en lille pande op, kom olie på, og steg de halve små tomater. Hæld de sammenpiskede æg på panden, og sæt den i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

Sildene deles og halvdelen vendes i rub, og serveres sammen med tortilla og resten af sildene.

Test: Cozze 17″ elektrisk pizzaovn

Læs også: Test: Cozze 17″ elektrisk pizzaovn

Test: Witt Etna Rotante – Pizzaovn

Læs også: Test: Witt Etna Rotante – Pizzaovn

Gastronomisk Testzone

Se flere artikler