Connery

Civilization 4 til PC

Sid Meier er tilbage i stor stil.

5 ud af 6 stjerner
Siden starten tilbage i 1991 har Civilization vokset sig større og større, og har gjort Sid Meier til et velkendt navn, når man snakkede om strategi og træk baseret spillestil. Nu er tiden så kommet til den fjerde spil i rækken. Spørgsmålet er så bare; kan den indfrie vores store forventninger til serien?

Gameplay
ANNONCE
Civilization 4 til PC
Spillet startes med valg af en civilisation ud af de 18 mulige, og netop dette valg har betydning, da de hver især har deres fordele og ulemper. Som tidligere er der to måder at spille på, den fredelige løsning, hvor man blandt andet kan vinde ved at bygge et rumskib eller kulturel sejr, og så er den aggressive løsning, hvor man rydder al modstand af bordet for at stå tilbage som sejrsherre.
For at kunne udvikle en stærk hær, de nyeste teknologier eller begge dele kræves selvfølgelig også en velorganiseret civilisation, og det kan godt være kedsomligt eller uoverskueligt for mange, men her er computeren heldigvis til rådighed for at hjælpe til igennem de forskellige opgaver man kan tildele dem, så man kan koncentrere sig om andre områder.
Religion og kultur betyder meget for udvikling og forhold til dine omkringliggende spillere. Religionen har stor betydning når man skal opnå en glad befolkning, men valget af religion kan også give problemer med de andre civilisationer som ikke vil være alt for glade at man har en anden religion end dem. Din kultur har stor indflydelse på dit territorium og udvider sig derfor jo stærkere kulturelt man er, og det kan derfor øve indflydelse på grænserne op til ens naboer.

Grafik
ANNONCE
Civilization 4 til PC
Visuelt har aldrig været en stærk side for strategi spil og Civilization 4 er heller ingen undtagelse, den er pæn og så heller ikke mere. Der er ikke de store voldsomme grafiske udføjelser, men holdes på det traditionelle bræt med enheder markeret for deres repræsentive typer som bliver fulgt med en mindre animation alt efter hvad de foretager sig. Simpelt men effektivt og mere er der ikke brug for.

Lyd
Lydsiden har aldrig været en af Civilizations store sider. Lidt godt baggrundsmusik, lyde til de forskellige enheder og længere er den ikke, så man skal ikke forvente et brag af lyde når to fjendtlige enheder klasker sammen eller andre begivenheder. Men ligesom med grafikken er det ikke lyden der bærer spillet, men lyden er dog alligevel med til at holde kvaliteten oppe i den høje ende af skalaen og man kan godt tage sig selv i at sidde og bare lytte til baggrundsmusikken nu og da.

Multiplayer
Civilization 4 byder selvfølgelig også på multiplayer som er mere at byde på for spillere. Valgmulighederne i multiplayer strækker sig over både tur-baseret, ikke tur-baseret og gennem e-mail så der kan hurtigt bruges tid på korte spil.

Konklusion
ANNONCE
Civilization 4 til PC
Mange elementer som i de tidligere spil var til stor gene, f.eks. en ikke optimal AI som nu har fået en klar overhaling og mange andre elementer er blevet ændret og gør spillet langt mere underholdende og fængslende end tidligere.
Så er man Civilization fan er denne udgave mere godt i samme skuffe, og når SDK pakken (Software Developers Kit) udkommer vil der blive endnu mere at lege med for alverdens moddere.

2kgames

firaxis
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce