Connery

Cigarkompagniet: Cubanske cigarer til nytårsfesten

Røgbaguettes i højeste klasse!

Cigarkompagniet: Cubanske cigarer til nytårsfesten

Hvis du som så mange andre danskere årligt sørger for at have en sammenrullet tobakspølse klar i skjortelommen som ligeværdig kompagnon til nytårschampagnen klokken 12, så kan man godt tillade sig at gå lidt ekstra op på kvaliteten. Hvad enten du er daglig storryger eller blot en årlig nytårs-oser som undertegnede, så kan vi alle blive enige om, at nytårscigaren er en hellig sag.   

ANNONCE
Cigarkompagniet: Cubanske cigarer til nytårsfesten
Cigarkompagniet: Cubanske cigarer til nytårsfesten

Når amatører på cigarfronten hører betegnelsen ’cubanske cigarer’, så tænker man straks på kæmpe røgbaguettes, som kun bliver hevet frem i dagslyset ved helt særlige lejligheder, såsom når James Bond har stoppet skurken og er få skridt fra at ondulere fruen. Altså eksklusive.

Ejeren bag firmaet Cigarkompagniet, Malthe Klange, fik mig hurtigt på andre tanker og pludselig virkede det ikke som en mission umulig at få fat i de famøse cigarer med cubanske aner. 

De geologiske og klimatiske forhold på Cuba er ideelle for tobaksdyrkning, og man har i gennem århundreder forældet måden at forarbejde tobakken på og frembringe de mest udsøgte ”puros” også kaldet creme de la creme af habanero-cigarer.

ANNONCE
Cigarkompagniet: Cubanske cigarer til nytårsfesten

Vi fik fingrene i en lufttæt pakke, som indeholdte fem forskellige cigarer med hver deres prisklasse, mens det samlede betegnelse cubanske cigarer dækkede over hele pakken. Udvalget leverede et lille udsnit af en blandet landhandel, som enten tilbød den halve cigar til de folk, som bare vil nøjes med en lille kort fornøjelse, mens andre agerede mandige potensforlængere til de folk, som skal shine lidt ekstra til nytåret.

Jeg vil betegne mig selv som en røgamatør, men har alligevel kastet mig over diverse udgaver af den klassiske brune cigar nytår efter nytår uden den helt store succes på fornøjelsesfronten. Ved synet af en gigantisk cubaner i klør fem fik man uheldige associationer, men selve oplevelsen var noget anderledes. Man kan tydeligt bemærke forskellen i kvalitet, da røgen slet ikke er nær så kvalm, tung og syntetisk som i så mange billige ruller. Der er en langt mere karismatisk nuance over tobaksbladene, som gør det til en fornøjelse at smage røgvarerne, hvorimod jeg i de fleste andre tilfælde følte, at jeg bappede på en aktiv skorsten. 

ANNONCE
Cigarkompagniet: Cubanske cigarer til nytårsfesten

Cigarerne er på mange punkter meget sofistikerede – ikke blot i smagen, men også i udformningen og selve rullearbejdet. Cigarerne er langt mere symmetriske, tætpakkede og smuldrer ikke i hænderne. Desuden skader det bestemt ikke på oplevelsen, at man føler sig en smule som en ung Pablo Escobar, når man læner sig tilbage i stolen og hiver røgsignaler i land fra en kraftkarl af en tobak-torpedo. 

ANNONCE
Køb dit nytårscigar her:

Hjemmeside: Cigarkompagniet.dk

Følg Cigarkompagniet på Facebook

Top 10 bedste cigarer

Del

Seneste nyt

Annonce