Connery

Christopher Nolan

Filmskaberen Christopher Nolan var manden, der genskabte Batman på film med filmene Batman Begins og The Dark Knight. I anledning af Nolans seneste film - sci fi-thrilleren Inception, tegner Connery.dk her et portræt af den dygtige filmskaber.

Christopher Nolan - static.tvguide.com - Christopher Nolan Christopher Nolan - static.tvguide.com

Christopher Nolan blev født i 30. juli 1970 i London. Hans far var englænder og hans mor var amerikaner. Nolan begyndte at lege med filmmediet allerede som 7-årig – især efter at have set Star Wars (1977), som han blev meget betaget af.


Mens han studerede litteratur, lavede han de specielle kortfilm Tarantella (1989), Larceny (1996) og Doodlebug (1997). Sammen med skuespilleren fra den sidstnævnte kortfilm, Jeremy Theobald lavede Nolan sin første spillefilm Following (1998). Lavet med et lillebitte budget på kun 6000 dollars (!), handlede Following om en arbejdsløs forfatter, der følger efter folk for at få inspiration til sin roman. Filmen vakte pæn opmærksomhed i forskellige filmfestivaler.

ANNONCE
Newmarket Capital Group - Christopher Nolan Newmarket Capital Group

Endnu større opmærksomhed fik Nolan med sin fremragende, originale gennembrudsfilm Memento (2000) med en genial Guy Pearce i rollen som Leonard, der desperat forsøger at opklare det brutale mord på hans kone, samtidig med, at han plages af hukommelsestab efter et kraftigt slag i hovedet.

For at huske tager Leonard billeder af bestemte steder og skriver vigtige oplysninger på hans krop.

Undervejs i filmen ser man den sexede Carrie-Anne Moss og den altid gode Joe Pantoliano – begge kendt fra The Matrix (1999).

Publikum og kritikere verden over blev meget begejstret for Memento, som kunne forvirre på en fed måde med at lege med tid og rum i handlingen. Nolan skrev filmens Oscar-nominerende manuskript ud fra en novelle af hans bror Jonathan, som også hjælper til på sin brors film som manuskriptforfatter - senest på The Dark Knight (2008).

ANNONCE
Memento Trailer
Del

Seneste nyt