Connery

Christian Fuhlendorff: "Måske har jeg fundet noget, jeg rent faktisk kan finde ud af!"

Fuhlendorff har premiere på sit nye talkshow mandag aften - vi har mødt ham til en snak om showet, gæsterne og forventninger

Christian Fuhlendorff. Stand-up komiker, radiovært, skuespiller, tv-vært.. En mand med mange kasketter, som nu er klar med endnu et projekt: Et helt nyt talkshow, der bliver sendt mandag - torsdag kl. 22 på TV3. Det sene show har premiere mandag den 3. oktober, og i den forbindelse var jeg inde at overvære de første optagelser og få en snak med ham om, hvad vi kan forvente af det nye show.

Men før vi overhovedet kom til at snakke om showet, fik vi lige en snak om Connery, for Fuhlendorff har åbenbart haft endnu en kasket som - ifølge ham selv - ikke særlig vellykket journalist.

ANNONCE
Credit: Thomas Rønn - Christian Fuhlendorff: "Måske har jeg fundet noget, jeg rent faktisk kan finde ud af!" Credit: Thomas Rønn

Du siger, du har en kort fortid med Connery?

Jamen, var det ikke noget med, at der for mange år siden både var Connery og Armsved, som begge var drengerøvsportaler, og så blev Armsved opkøbt af Connery på et tidspunkt? Jeg husker det i hvert fald sådan, at jeg var på Armsved dengang for mange, mange år siden. Der var jeg lige begyndt med stand-up, og så lavede jeg lidt anmeldelser af stand-up shows derinde, og så kan jeg huske, at Mick Øgendahl sagde til mig: ”Ej Christian, lad være med at lave anmeldelser, når du selv er stand-up komiker; det virker mærkeligt", og det havde han jo ret i! Så jeg begyndte at skrive noget andet, men jeg havde ingen integritet omkring det, jeg er jo ikke journalist, så hvis jeg fandt en fed artikel, tog jeg bare nogen ting ud, satte en artikel sammen og skrev Christian Fuhlendorff nedenunder - præcis på samme måde, som jeg havde lavet alle mine opgaver, da jeg gik i folkeskole! Men så var der en, der skrev til mig: "Det der, det må du altså ikke", og så har jeg faktisk ikke brugt det så meget siden. Men jeg kunne godt lide det - det var et godt fællesskab!

Fedt! Det er det stadig i dag. 

Nå, jamen så skal jeg da ind at være en del af det igen. Er der noget for folk med børn?

ANNONCE

Hmm.. skal vi ikke bare sige, du selv kan bedømme det? Lad os i stedet snakke om dit show; hvorfor skal folk slå over på TV3 kl. 22.00 mandag aften? 

Jeg ved det ikke. Hvis de ikke har andet at lave?

Ej, jamen hvorfor skal de det? Det skal de, fordi de vil komme til at opleve en, der virkelig brænder for talkshow genren, og som har været fan af det i al den tid, han har kendt til det, og nu har han fået den sindssyge mulighed selv at få lov til det. Lysten har været der i rigtig, rigtig mange år, men selve ideen til den præcise opbyggelse begyndte for et år siden, og siden har vi arbejdet og arbejdet og arbejdet og knoklet på at få ideer. Jeg har set meget mere talkshow, end jeg overhovedet vidste, der fandtes. Jeg ved, at der er mange talkshow-værter, der for eksempel rejser til New York for at opleve det rigtigt, men det har jeg ikke gjort. Mit er ren analyse af, hvad jeg har set i fjernsynet, og hvad jeg tror, der virker. Mange talkshow-værter i USA kommer fra stand-up verdenen, og jeg tror derfor, at nogen af de der klassiske kendetegn kan være en af mine styrker, så jeg rent faktisk kan finde ud af det – jeg tror, jeg er af den rigtige støbning til at lave det. 

ANNONCE

Hvorfor skal man se dit talkshow i stedet for de amerikanske talkshows?

Her har du en mulighed for at møde de danske stjerner, og det bliver danske referencer. Jeg vil virkelig gerne lave et talkshow, sådan at når du går rundt i løbet af dagen og læser noget i nyhederne, så er der en chance for, at vi snakker om det om aftenen og har lavet en vinkel på det og tænkt nogen tanker. Og så er det også bare sjovt at se nogen, der kaster sig ud i noget nyt. Måske har jeg fundet noget, jeg rent faktisk kan finde ud af!

ANNONCE

Er det dig selv, der udvælger dine gæster?

Ja, og mange af dem har jeg faktisk selv ringet op. Jeg prøver at spørge lidt forskellige, for jeg gider ikke, at det kun er stand-up komikere. Det er selvfølgelig dem, jeg har mest kontakt til, men da jeg gik min telefon igennem, tænkte jeg ”fuck man, jeg har alligevel mødt mange folk!”, og så har jeg været god til at skrive numre ned en gang imellem. Hvis man gerne vil have folk til at deltage, så tror jeg, det sommetider kræver, at man er lidt mere engageret, end hvis det bare er en caster fra et tv-program, der ringer og spørger. Det her er virkelig noget, jeg brænder for, derfor vil jeg også gerne smide de der ekstra timer i, som det tager at ringe op for at spørge, ligge på mine grædende knæ og tigge og bede dem om at komme herind. Altså det at Anders gad i dag? Det er jeg kraftedeme glad for!

ANNONCE
Credit: Thomas Rønn - Christian Fuhlendorff: "Måske har jeg fundet noget, jeg rent faktisk kan finde ud af!" Credit: Thomas Rønn

Hvis du skulle sælge showet på én gæst, hvem skulle det så være?

Èn gæst? Så tror jeg, det bliver fucking godt med Søren Rasted! Han var nemlig med i vores dummy, så han var med til at sælge programmet, og han var bare monster sjov. Han er altid grineren, og så griner han meget. Vi skal faktisk lave en rigtig sjov leg med ham, som jeg glæder mig meget til.

Er det forskellige lege i hvert show?

Det er altid nye lege. Det kan godt være, at den samme leg kommer igen om to eller tre uger, men det er ikke sådan, at der er et tilbagevendende koncept i hvert afsnit. Det er heller ikke altid, at vi har en leg med til gæsterne, sommetider sker der noget andet i stedet. Vi har lavet en skabelon for, hvad vi mener, der skal være i et show, men så sent som i går lavede vi faktisk om i den, fordi der var nogen, der gerne ville have, at et interview lå tidligere og sådan noget. Så sent som i går aftes sad jeg til kl. 23 og skrev på min åbningsmonolog, og i morges da jeg mødte ind, skrev jeg den igennem igen. Så blev den sendt af sted til TV3, og så fik vi rettelser tilbage med, at det der fungerede ikke, den der joke var de ikke så glade for, men den der synes de fungerede meget godt. Så sidder man og fjerner igen og retter til og pludselig står man foran en prompter og tænker ”gud, hvad fanden er det egentlig, der står der?”

ANNONCE
Credit: Thomas Rønn - Christian Fuhlendorff: "Måske har jeg fundet noget, jeg rent faktisk kan finde ud af!" Credit: Thomas Rønn

Som komiker føler du så, at folk har en forventning om, at du altid skal være sjov?

Nej, det er ikke slemt. Folk griner måske lidt mere nogen gange, også når jeg ikke er sjov. Sommetider hvis jeg bare siger noget, kan folk godt være sådan lidt ”haha, det er meget sjovt”- og nej, det var egentlig slet ikke sjovt. Men det er jo bare dejligt! Grunden til, at jeg for eksempel i pauserne til mit show snakker med publikum, er, at jeg slet ikke kan lade være! Der ér et publikum, og jeg ved også, at det kun bliver godt fjernsyn, hvis folk er glade og ikke keder sig. Vi skal have en stemning i gang hele tiden, for at luften ikke fiser af ballonen, og når det er fjernsyn, er det bare en lidt kunstig verden. Det er også derfor, vi laver hele scenografien, så det skal ligne en lejlighed, så man får en fornemmelse af, at man er med hjemme hos mig. Altså jeg har jo for eksempel købt det der hoved, der hænger derhenne (siger han og peger over på et udstoppet vildsvinehoved) Er det ikke fedt?!

Jo.. godt valgt!

Du er jo ret aktiv på din Facebook-profil. Gør du din nogen tanker om, hvordan du interagerer med dine følgere?

Jeg svarer ikke på alle, men jeg prøver at svare, for eksempel når jeg føler, der er behov for at afmontere nogen diskussioner. Hvis jeg kan mærke, at nu kan folk ryge i en eller anden clinch over et eller andet fuldstændig ligegyldigt, så kan jeg godt finde på at gå ind at skrive noget i stil med ”ja, men jeg tror ikke, det er det, vedkommende mener, det kan også bare forstås sådan her..”.  Andre gange svarer jeg, når folk skriver noget sødt eller rart, fordi jeg gider ikke, at folk føler, at hver gang de sviner mig til eller bliver sure over et eller andet, så svarer jeg, men jeg svarer aldrig på, når folk er glade. Jeg tænker meget over, at jeg skal svare i hvert fald 10 gange så mange af de mennesker, der skriver noget positivt end dem, der skriver noget negativt, for ellers bliver det bare dem, der skriver nederen ting, der får opmærksomheden, og det fortjener de jo ikke. Men jeg synes faktisk generelt, at folk er rigtig, rigtig søde, og at der er en god tone inde på min side. Jeg prøver også at lade være at starte for mange politiske debatter; det må folk gøre ovre på deres egne sider. Inde på min side vil jeg gerne have, at der er en dejlig stemning, og at folk er i godt humør. Og så åbner jeg jo også lidt op ved at vise et eller andet billede af min familie.

Ja, din familie florerer jo ofte på din side; har du nogen defineret grænse for, hvor meget af dit privatliv du vil dele?

Ja helt klart! I forhold til min familie er deres roller jo også meget definerede; min kone er altid den seje, min datter er cool, og min søn er bare en tosse, der løber rundt. Det er jo nogen roller, som på en eller anden måde er taget fra virkeligheden, men det er selvfølgelig også noget, jeg skaber. Jeg er altid lidt hård overfor min kone, men det er, fordi jeg synes, det er sjovt!

Synes hun også, det er sjovt?

Ja, det synes hun. Ellers ville jeg slet ikke få lov! Jeg har lige et par ting, hvor hun har sagt, ”det der gider jeg ikke, du tager med på scenen”, og så tager jeg det ikke med på scenen. Men sommetider hvis vi står i en diskussion, og hun lige pludselig kan se, at jeg kigger ud til siden, så spørger hun: ”Er det her ved at blive lavet til en joke nu?”, og så må jeg jo bare sige: ”Ja, det er ret sjovt faktisk, hvis du nu lige tænker over det..”

ANNONCE
Credit: Thomas Rønn - Christian Fuhlendorff: "Måske har jeg fundet noget, jeg rent faktisk kan finde ud af!" Credit: Thomas Rønn

Har du nogensinde prøvet at tage noget med i et show, som hun efterfølgende blev sur over?

Nej, men jeg har prøvet engang, hvor vi blev uvenner inden et show. Det var meningen, hun skulle med ind at se showet, men så var vi oppe at diskutere et eller andet, og så ville hun ikke med alligevel. Så gik jeg ind og lavede et show, hvor jeg var i et dårligt humør, og så fik alle showets jokes om hende lige et ekstra nyk, og så var hun taget med ind at se det alligevel.. så var der altså ikke fantastisk stemning bagefter. Men jeg havde et fantastisk show!

Så det var det værd?

.. Ja!

Har du lagt mærke til, om folk altid forsøger at være ekstra sjove, når de taler med dig – for lige at få bekræftelse fra en rigtig sjov? 

Nej, jeg vil sige det sådan her: Som vi to sidder og snakker, så oplever jeg det ikke. Jeg oplever det heller ikke, når folk gerne vil tage et foto, eller når jeg møder folk på gaden, der kommer hen og roser mig. Men jeg oplever det sommetider med folk, der står langt væk fra mig; så råber de et eller andet og prøver at være sjove, fordi det kræver meget mere mod at gå hen til et menneske og sige, ”jeg synes, du er fucking god” eller ”jeg synes, du er dårlig”, men at sige noget sjovt, det kræver ikke så meget. Men det generer mig faktisk slet ikke, og ved du hvad? Selvom det ikke er sjovt, så griner jeg, fordi.. jeg har selv så plat humor! Noget af det, mine kollegaer og jeg griner allermest af, når vi sidder i skrivelokalet, er faktisk noget af det dårligste. Sommetider når vi øver, er det simpelthen så plat – men det er nærmest, når det er allermest plat, jeg synes, det er sjovest!

Du kan fange premieren på Det sene show med Christian Fuhlendorff mandag aften kl. 22 på TV3.

ANNONCE
Del

Seneste nyt