Chilisauce
Helt hjemmelavet Chilisuce til ganen!
Chilisauce
Nu er det jo ikke lige årstid for friske danske tomater, men jeg faldt over et godt tilbud i et supermarked og valgte at købe en røvfuld.
Denne opskrift giver ca. 2 liter færdig chilisauce. Jeg opbevarer saucen i små glas med låg, som f.eks. fra asparges eller champignon.
Den kan holde sig i ca. 6 måneder, og kan selvfølgelig krydres anderledes end min version.
Ingredienser
2 kilo tomater.
200 gram løg.
2 fed hvidløg.
2-8 friske chili (2 stk. er til piger).
¼ liter æblecider eddike.
200 gram sukker.
1 spsk. salt.
1 tsk. Cayennepeber.
1 tsk. revet muskat.
1 tsk. god karry.
2 tsk. spidskommen.
2 tsk. flydende Atamon.
Tilberedning
Grønsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Det hele kommes i en gryde (ikke Atamon), og koges igennem i ca. 1 time.
Sauces blendes med en stavblender eller lignende.
Sluk for saucen, og tilsæt Atamon, når den ikke koger mere.
Glassene som sauces skal opbevares i, skal først skoldes i kogene vand.
Opvarm derefter 2 dl vand, det må ikke koge – tilsæt 2 tsk. Atamon.
Hæld blandingen i glassene, sæt låg på og ryst.
Hæld samme blanding i næste glas, gentag proceduren. (væsken skal være varm, men må ikke koge – lav eventuelt en ny blanding.
Hæld saucen i glassene mens den er varm, sæt låg på og stil den et køligt sted.
Som sagt, saucen holder ca. 6 måneder – og skal altid nydes opvarmet. Den kan bruges i retter, eller som den er som pasta sauce, til grønsager, på pizza og mange andre ting. Den er en anelse sød, start eventuelt med halvdelen af sukkeret, og smag dig frem.
Bon Appetit!