Chili con carne
Den ultimative mexicanske spise..
I disse dage, hvor man ikke ved, hvad hakket kød indeholder, er det en god ide, at købe et stykke mellemskært kød eller tykkam til denne ret. Kødet skæres i tern og køres igennem en food processor, til konsistensen bliver tilnærmelsesvis som hakket kød.
Ingredienser:
4 personer
Ingredienser:
4 personer
- 2 mellemstore løg
- 1 fed hvidløg (3-4 fed kan også gøre det)
- 2 tsk stødt chili
- 1 finthakket, udkernet frisk chili
- 1½ tsk stødt spidskommen
- 500 gr. oksemellemskært eller tykkam
- 200 gr. soltørrede tomater
- 2 dåser tomater à 400 gr.
- ½ stang kanel
- 2 dåser afdryppede kidney bønner af 400 gr.
Findel løg og hvidløg i en food processor og sauter det mørt i lidt olivenolie. Tilsæt stødt chili, frisk chili, spidskommen og lidt salt og peber. Vend det hakkede kød i og sauter videre under omrøring, til kødet har fået lidt farve. De soltørrede tomater udsættes også for food processoren med så meget olie, at konsistensen bliver lind. Kom det i gryden sammen med tomater, kanel og 1½ dl vand. Smag til med salt og peber.
Bring retten i kog og lad den småsimre i ca 1½ time. ½ time før retten er færdig, tilsættes kidney bønnerne.
Server chili con carne med noget godt brød med sprød skorpe, en lækker salat, et skvæt creme fraiche eller guacamole til. Kan evt. også pyntes lidt med nogle jalapenos.