Connery

Chaka Khan

Anden del af disco serien

Chaka Khan
Yvette Marie Stevens hed det barn som blev født den 23 marts 1953 i Great Lakes, i den amerikanske stat Illionois. Men vi kender hende nok bedst under det navn hun tog som femtenårig, da hun medvirkede i den afro amerikanske frihedsbevægelse Black Panters. Her var hun med til at uddele gratis morgenmad til børn fra arbejdsløse og lavtlønnede familier i Chicagos ghettoer. Hertil var familien nemlig flyttet og her voksede Chaka Khan som hun nu kaldte sig op. Navnet hun havde taget var afrikansk, som hendes rødder.

På samme tidspunkt startede hun også sit tredie band. Det tredie fordi hun allerede som elleveårig startede sit første band, det var dog først da hun kvittede skolen, og hookede op med henholdsvis Kevin Murphy og Andre Fisher, to tidligere medlemmer af bandet American Breed, at karrieren tog en drejning til det bedre. Bandet hed Rufus og var i den tid det eksisterede utroligt succesfuldt, og vandt et hav af grammy'er, samt både guld og platin for deres album udgivelser.
Med hjælp fra selveste Stevie Wonder, udgav de i 1974 nummeret Tell me something good, som øjeblikkelig røg til tops på hitlisterne. Derefter fulgte numre som Sweet Thing og Once you've got started.
ANNONCE
Chaka Khan
I 1978 går Chaka Khan solo, og første udspil fra hende er nummeret I'm every woman. Et nummer som ti år senere, er med til at gøre en af vores nutidige sangerinder berømt. Whitney Houston er navnet og der er næppe mange, som ikke har hørt hende synge præcis dette nummer. Selv samme Whitney Houston var også med som baggrunds sangerinde for Chaka Khan på albummet "Naughty", hvor blandt andet også soul kongen Luther Vandross synger.

Efter et par år med op og nedture rent musikalsk, udgiver hun i 1984 nummeret I feel for you, som ryger direkte til tops på hitlisterne verden over. Det gamle oprindelige Prince nummer, havde Stevie Wonder på harmonika, og en rap sekvens leveret af Melle Mel. Hendes Succes fortsætter med blandt andet nummeret "Krush Groove (can't stop the street)", fra 1985 filmen af samme navn. Derefter følger albums som "Destiny", og i 1988"C.K.". I slutningen af firserne flytter Chaka Kahn så til Europa, nærmere betegnet Tyskland. Der laver hun blandt andet i 1985 musikken til filmen "To Wong Foo, thanks for everything, Julie Newmar", som har Wesley Snipes og Patrick Swayze i hovedrollerne.

I dag er Chaka Khan stadig aktiv, og signede for nylig med Burgundy Records. Hun er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på hendes seneste album som får release her i 2007. Det bliver et studio album med cover numre som får navnet; "I-Khan Divas".

 Du finder hele to numre på Universals Absolute Disco album, nemlig først Ain't nobody som hun synger sammen med Rufus, og det kendte I'm every woman fra hendes solokarriere.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce