Connery

Chad Kultgen - En helt almindelig han

Hvad foregår der i hovedet på en helt almindelig han?

6 ud af 6 stjerner
Set fra drengerøvens perspektiv, har Chad Kultgen begået intet mindre end et skelsættende mestervæk med sin debutroman: An average american male - på dansk: En helt almindelig han. Chick-lit har fundet sit maskuline pendent: Dick-lit!
Chad Kultgen - En helt almindelig han
I bogen stifter vi bekendskab med personificeringen af alle vores inderste tanker og lyster. En mand, der tør stå ved alt det vi i vores strømlinede hverdag går og tænker, men som vi ofte mangler nosserne til at føre ud i virkligheden.

Vi følger vores helts daglige kamp med at acceptere livets tilstand, og hans endnu større kamp for at komme til at forstå kvinder, og i særdeleshed hans kæreste, Stacy.

Dette kunne umiddelbart ende med en røvkedelig omgang ordgejl, men hvis du samtidig tilsætter lige dele personlig ligegyldighed over for kvinders tanker, sex, sexuelle fantasier, sex, personlige tanker og en smule snak om sex, så har vi genistregen.

Vores hovedperson kan meget nemt kategoriseres som en liderlig mand, der næsten konstant render rundt med et erigeret lem, og tænker på, hvornår han næste gang kan få afleveret klatten og på hvilken måde.

Citat fra bogen:
Jeg siger, 'I dit tankeeksperiment ville jeg kneppe den gamle, selvom der ikke var nogen efterfølgende lækker kælling.'
'Det er fandme klamt mester!'
'Du ville gøre det samme'
'Hvad? Nej, det ville jeg kraftedeme ikke!'
'Jo, du ville. Hvis ingen fik noget at vide, og der ikke var nogen former for risici involveret, hvad rager det så dig, at hun er gammel? Hun har jo stadig en kusse, ik?'

Det går op for ham, at jeg har ret. 'Jo... det har hun vel, så jeg ville kneppe hende. Ville du kneppe en hvilken som helst kælling under de samme omstændigheder?'.

Mit umiddelbare svar er ja, men rent logisk kan det ikke passe. Jeg helgarderer og siger, 'Måske ik' ligefrem hvem som helst. Inden for aldersgruppen 17 til skindød ville jeg nok kneppe omkring 98 % af dem.'

Bogen er skrevet meget direkte, og en spade kaldes for en spade. Denne måde, at servere alt råt for usødet, har i Kulgens hjemland kaldt på paralleller til Brad Easton Ellis' American Psycho. Ikke nogen dårlig sammenligning, når nu der er tale om en debutroman.

Chad Kultgen udtaler selv: "Min bog prøver at være ærlig, men nogle steder er ærligheden overdrevet, min hovedkarakter onanerer 16 gange om dagen. Det er der måske nogle mænd, der gør, men det er ikke gennemsnittet. Jeg bruger det som et redskab til at vise, at mænd konstant tænker på sex".

"Min bog er bidende og vulgær. En af grundene til den skingre tone er, at det er den eneste mulighed for at få opmærksomhed," siger Kultgen,

"Jeg skrev bogen mod strømmen. Som et direkte angreb mod den politiske korrekthed i USA. Et forkert ord her, og du risikerer at blive fyret"

Hvis du hører til skaren af tilhængere af Californication, vil du elske bogen her.
ANNONCE
Chad Kultgen - En helt almindelig han
Info:
Chad Kultgen:
En helt almindelig han
(The Average American Male)
Oversat fra amerikansk af Jeff Mathews
240 sider, ned til små 75,- på nettet.
People's Press
Er udkommet

Connery.dk siger: KØB DEN, LÆS DEN, ELSK DEN, LÆS DEN IGEN!
Del

Seneste nyt

Annonce