Connery

CeBIT 2005 - Motorola

På Motorolas stand ved årets CeBIT-messe var alverdens områder præsenteret, såsom UMTS, Megapixelkamera, Symbian mm. – i form af mobiltelefoner. Vi har kigget nærmere på nogle udvalgte produkter.

Før UMTS kom til Danmark, og før selskabet "3" tog A920 ind i sit produktsortiment, har Motorola ikke været ret synligt på det danske marked for mobiltelefoner. De havde en positiv periode med V500 og V600, som slog igennem og så alligevel ikke. Dette forsøger de nu at rette op på, med E398 og seneste RAZR V3, der har fået stor interesse fra mobilkøbere over hele landet. Nu er de på banen igen, med en række spændende produkter, som vi glæder os til at se på markedet.

Motorola havde på årets messe sørget for, at næsten alle deres telefoner var fremme, således at man kunne afprøve dem efter behag. Naturligvis var vi ivrige efter at komme til, og der gik ikke 5 sekunder, før vi gik i gang med den første telefon.

A780 var navnet på vores første møde med Motorolas produktsortiment. Her er der tale om en quad-band GSM smarthphone, med et anderledes udseende. Telefonen er udstyret med et udvendigt tastatur og en front, der kan flippes og afslører en 240 x 320 pixels trykfølsom skærm med 65.000 farver. Trods en tykkelse på 24 mm, vejer telefonen ikke mere end 130 gram, og kan derfor let transporteres i bukse- eller jakkelommen. Dette er den første telefon vi ser på årets messe, med LINUX operativsystem, der virkede nemt og hurtigt. Af væsentlige funktioner kan nævnes indbygget GPS, musik- og videoafspiller, 1,3 megapixelkamera med videofunktion, Bluetooth™, Java 2.0, slot til TransFlash/microSD hukommelseskort og trådløs synkronisering af e-mail og kalender.
ANNONCE
CeBIT 2005 - Motorola
CeBIT 2005 - Motorola
Motorola A780


Som designbror til RAZR V3, har Motorola skabt PEBL V6 - en telefon på samme designtrip som sin bror. Hovedvægtet på denne tri-band telefon er lagt på udseendet, og ikke de interne funktioner. PEBL V6 er en lille fiks sag på 110 gram, med et ovalt og blankt ydre, der ligger godt i hånden. Da der er tale om en klaptelefon, skal den naturligvis kunne åbnes. Til dette har Motorola brugt en teknik der gør, at selvom foldeledet bliver slapt, vil den aldrig åbne af sig selv - man skal skubbe overdelen lidt ned, hvorefter den klapper op. Indeni oversløres dens tilhør til RAZR, da tastaturet er fladt, med undtagelse af et joystick i toppen. Som jeg sagde tidligere, er dens funktioner ikke noget at prale af. VGA-kamera med videofunktion, Bluetooth, understøttelse af EDGE og 5 MB brugerhukommelse. Positivt er det dog, at telefonen er udstyret med et 262.000 farvers TFT-display.
ANNONCE
CeBIT 2005 - Motorola
CeBIT 2005 - Motorola
Motorola PEBL V6


Vores næste stop på rejsen rundt i Motorolas verden af mobiltelefoner, var ved deres multimediestand. Her blev vi præsenteret for et produkt der både indeholdte forretningsfunktioner og multimediefunktioner. Modellen hedder E1060, og er holdt i et sort udseende med en grøn ring omkring. Desuden besidder den et knappedesign der leder tankerne hen på Siemens SX1 - både forneden og op af siderne. E1060 er udstyret med en dejlig stor skærm på 320 x 240 pixels og hele 262.000 farver. Den har to kameraer - et 1,3 megapixel bagpå der understøtter videooptagelser, og et VGA-kamera foran til videotelefoni. Udover at være en UMTS og tri-band telefon, indeholder telefonen Bluetooth, EDGE-understøttelse, video- og musikafspiller, 32 MB intern hukommelse, der dog kan udvides op til 512 MB via. det indbyggede TransFlash-slot. E-mailklient, JAVA og Instant Messaging er også at finde på E1060.
ANNONCE
CeBIT 2005 - Motorola
CeBIT 2005 - Motorola
Motorola E1060


Med 3 megapixelkamera, 8x digitalt zoom, autofokus, UMTS og 64 MB intern hukommelse, var stilen ligesom lagt for Motorola E1120. Ligesom E1060, har telefonen knapperne forneden og op af siderne - noget der er blevet kendetegnet for E-serien. Telefonen måler 110 x 50 x 14.5 mm og vejer små 137 gram. Som flere og flere telefoner, er E1120 udstyret med 262.000 farvers TFT-skærm og på grund af UMTS-understøttelsen, 2 kameraer - et på hver side. Af telefonens funktioner kan nævnes Bluetooth, MP3-afspiller med 3D stereo lyd, videoafspiller og mini USB. Som de andre Motorola-telefoner, så er der også et slot til TransFlash-kort, hvilket betyder at hukommelsen kan komme helt op på 512 MB. En flot megapixel telefon, der nok skal få sin fanskare.
ANNONCE
CeBIT 2005 - Motorola
CeBIT 2005 - Motorola
Motorola E1060


Symbian er et populært operativsystem, især i Nokias produktsortiment. Motorola har taget version 7.0 til sig og smidt den ind i A1010, efterfølgeren til A1000 der imponerede flere anmeldere. Som dens forgænger har vi her en UMTS- og GSM-telefon på 165 gram. Udstyret med 262.000 farvers trykfølsom TFT-skærm på hele 208x320 pixels er der godt overblik over telefonens OS. Motorola har lagt et 2 megapixelkamera, og et VGA-kamera ind i A1010 til brug under videosamtale. 48 MB intern hukommelse er der blevet plads til. Denne kan udnyttes af MP3/MPEG4-afspilleren, og muligheden for Java-applikationer. Til forretningsmanden er der både Bluetooth, SyncML, VPN-support og GPRS, for ikke at glemme TransFlash-slottet. En forbavsende let telefon dens muligheder taget i betragtning, og en værdig efterfølger til A1000 - dog kunne man godt savne WLAN, hvilket bringer mig fluks videre til den sidste telefon fra Motorola

MPx er en smartphone i samme serie som MPx220. Begge telefoner kører på Windows Mobile™ 2003 OS, men til forskel fra MPx220, har MPx indbygget WIFI/WLAN som er ideelt for en forretningsmand på farten. MPx er en klaptelefon med QWERTY-tastatur og en trykfølsom TFT-skærm, desværre kun på 65.536 farver. Telefonen har dobbelthængsler, således at telefonen kan åbnes i både portræt og landskabstilstand. Den vejer en anelse mere end A1010, men en totalvægt på 174 gram kan ikke generer nogen. Dimensionerne er 99.7 x 61.2 x 24 mm, hvilket betyder at telefonen er i middelklassen mht. størrelsen. Skuffende ved telefonen er den lille hukommelse på 32 MB, der til nøds kan dække et normalt behov. Dog har Motorola opvejet denne mangel med MMC/SD-slot i siden. Telefonen har Bluetooth, og alle de funktioner man nu kan forstille sig af Windows Mobile operativsystemet. Ud over det, så har den endvidere et kamera, der med nød og næppe kan kaldes et megapixelkamera - det er på små 1,2 megapixel. En smart og funktionel telefon, der er ideel til en person på farten og med behov for let kommunikation.
ANNONCE
CeBIT 2005 - Motorola
Motorola MPx
Del

Seneste nyt

Annonce