Connery

Caspar David

Caspar David udgiver sin debutplade på mandag d. 22. januar 2007. Forud for udgivelsen optrådte han onsdag d. 17. januar på Lille Vega.

Caspar David er en spritny stjerne på den danske musikhimmel. I hvert fald hvis man kigger med i musikbladet Gaffas krystalkugle for 2007. Gaffa udvælger hvert år en række danske kunstnere, som de spår et gennembrud i det kommende år. Og 2007 skal være Caspar Davids år. Gaffa skriver bl.a.: "Resultatet er smukke, let melankolske sange, som Caspar fremfører med en følelsesfuld stemme."
ANNONCE
Caspar David
Forud for udgivelsen af debutpladen "Let The Past Begin" optrådte Caspar David onsdag d. 17. januar 2007 til en såkaldt showcase på Lille Vega, og jeg var så heldig at have vundet to billetter. Så jeg trak i regntøjet, sadlede jernhesten og indfandt mig i Vega.
Og hvem er han så, ham Caspar David? Jo, han er en 31 årig fyr, der oprindeligt er uddannet cand.theol. Da han for et par år siden var i færd med at skrive sin Ph.d. afhandling., begyndte han samtidig at skrive sange, og skrev over 80 sange på kort tid. Demoen afleverede han til Peter Sommer, den havnede i hans anlæg i bilen, og så..... the rest is history! Peter Sommer og hans bedre halvdel Lise Westzynthius blev så begejstrede for Caspar David, at sidstnævnte optræder som korpige, tambourin- og klaverspiller under hele koncerten. Caspar David præsenterer hende da også som "Min opdager, min Columbus. Så bare kald mig Amerika!"

Det er tydeligt, at det ikke er hverdagskost for Caspar David at indtage scenen. De første numre bliver leveret med en tydelig nervøsitet, herefter fornemmer man, at nerverne bliver afløst af lysten til at give sig fuldt ud. Men nogen entertainer, det er han ikke, vor kære cand.theol. Alligevel formår han på sin helt egen facon at komme igennem til publikum. Lidt genert, lidt indadvendt, men først og fremmest uvant med, at hele Lille Vega lytter, fylder han pauserne mellem sangene ud. Mest fordi han har fået at vide, at han skal, fortæller han! Man fornemmer, at brændstoffet til hans musikalske lokomotiv ikke er at performe og være på, men noget så enkelt som, at der er nogle sange indeni, som vil ud. Og det kan måske kompensere lidt for den uvante sceneoptræden, for det er jo musikken, der er vigtigst.
ANNONCE
Caspar David
Caspar Davids musik emmer af personlighed og følelser. Det er melankolsk, storladent og det er intelligent. Der er smukke stilfærdige ballader som "Beauty Of A Crying Man", som også har fået lidt airplay i radioen på det sidste. Andre numre som f.eks. "She's Just A Quotation" er bare fedt at lytte til, fordi det har et, efter min mening, næsten countryagtigt lydbillede. Det synes svært at sætte Caspar David i bås, om end mange drager paralleller til den dansk-færøske sanger Teitur. Og det kan der muligvis være noget om.

Koncertens højdepunkter for mig er helt klart de numre, hvor Lise Westzynthius' smukke vokal får lidt mere plads. Et eksempel på dette er "Love Comes With A Gun". De to stemmer klæder hinanden fantastisk, og giver numrene dybde. Mere af det, tak!

Hvis du vil smuglytte lidt til Caspar David, så klik ind på hans side på Myspace, hvor du kan finde "Caress Me If I'm Wrong" og titelnummeret "Let The Past Begin". http://www.myspace.com/caspardavid
"Let The Past Begind" udkommer på mandag d. 22. januar.
Kilder: Sony BMG og Gaffa
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce