Connery

Byg din egen Arkademaskine

Det har Rasmus fra Aalborg gjort...

Man skal være en rigtig drengerøv for at bygge sin egen Arkademaskine, og det er præcis hvad Rasmus Kønig Sørensen fra Aalborg har gjort.  Vi tog en kort snak med Rasmus om projektet.
Byg din egen Arkademaskine
Rasmus, hvorfor beslutter man sig for at bygge sin egen Arkademaskine?
Jeg tror vi er nogle der stadig drømmer tilbage til firsernes grilbar, men hvorfor drømme når man kan bygge? Jeg har altid været bidt af en gal gamer, og det har egentlig altid været en drøm at få en Arkademaskine. Men der gik et par år fra jeg tænkte tanken til jeg gik i gang med projektet

For de fleste virker det nok som et umuligt projekt - hvor hentede du din inspiration?
I USA er det nok lidt mere udbredt at bygge sin egen Arkademaskine, f.eks. til bilspil eller lign. Jeg faldt tilfældigt over nogle billeder af nogle hjemmebyggede arkademaskiner på en hjemmeside og tænkte, at det måtte kunne gøres bedre. Andre har bygget nogle kæmpe maskiner - jeg ville bygge en med fladskærm, som kan stå i en stue. Faktisk startede ideen fordi jeg ville lave en jukebox til min musiksamling, men hvorfor stoppe der...

Altså en jukebox for at slippe for folk går amok med dine cd'er til fester eller spilder drinks i tasteturet?

Lige præcis, og fordi kæresten og gæster ikke altid lige kan finde ud af at bruge en bærbar til at sætte gang i festen. Men en jukebox er vel lidt kedelig, så hvorfor ikke gå hele vejen og lave en maskine der kan det hele. Så nu har jeg en arkademaskine med en subwoofer i bunden.

Beundrende kigger jeg løs på Rasmus' Arkademaskine, den vil passe perfekt ind ved siden af mit bordfodboldspil...

Hvordan hænger sådan en sammen, er det blot en pc, med noget software, spil hentet fra nettet pakket ind i en kasse, der ser lækker ud?
I princippet er det bare et stort kabinet med en standard PC indeni. Derudover er det nogle joysticks og knapper, der er forbundet til printpladen fra et tastatur. Det hele handler om at pakke det hele ind, så man får den ægte arkade oplevelse, eller så tæt på man kan komme.
ANNONCE
Byg din egen Arkademaskine
Joystick og knapper ser meget professionelle ud, hvor køber man den slags?
Hele kontrolpanelet består af de autentiske arkademaskine dele. De kan importeres fra England eller Tyskland. Disse dele er hjertet i systemet og derfor skal man ikke gå på kompromis. Det er her hele feelingen ligger. Hver del kan i øvrigt holde til 10.000.000 tryk før microswitchen skal skiftes. Så det er det man kalder industrial grade quality.

Hvordan får man dem til at snakke sammen med pc'en, jeg går ikke udfra det bare er et usb stik?
Nej, hver enkelt knap svarer til et tastaturtryk, sådan det kan konfigureres til ethvert program eller spil. Inde i maskinen sidder en lille printplade, der oversætter et tryk på en knap til en tastaturkommando, som f.eks. "w" eller "space". Den printplade (encoder) er så forbundet til en USB port. Sådan en "encoder" kan købes på nettet. Det kræver minimal teknisk indsigt at få det til at virke. Jeg vil tro den gennemsnitlige pc-bruger vil kunne få det til at virke på  1/2 time.

Prisen i byggemateriale er ca. 7.000 kr. samt en masse arbejdstimer. Ved spørgsmålet om Rasmus har overvejet at masseproducere lyder det eftertænktsomt...

Jeg har overvejet at starte en mindre produktion, men tiden er nok ikke helt til det. I første omgang kunne jeg måske finde på at sælge denne her maskine, og så lave en ny til mig selv. Jeg er blevet bidt af at bygge og har en masse ideer til et nyt design!

Hvad skal maskinen stå i - hvis der er læsere som er interesserede i at købe?
Tja, omkring 12000 kr. Der ligger mange timer i den, måske 200 timer, og det er ikke rigtig noget jeg vil tjene penge på, men jeg ville gerne have råd til at gå i gang med en ny. Det er ikke nemt på SU.

Ved at love spil og kolde Carlsberg, næste gang jeg sætter mine fødder i Aalborg, slipper Rasmus for mig i denne omgang - Jeg glæder mig allerede!

Vil du se mere til projektet kan du tjekke det ud på dette link
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce