Connery

Byens bedste sted at score?

Der er flere unge kvinder end mænd, der giver blod. Gutter, vågn nu op!

Byens bedste sted at score?

Hvis du kunne hjælp i menneske i nød, ville du så ikke gøre det? 

Vi vil gerne give et lille shout-out til folk rundt omkring i Danmark om, at man bør overveje at donere blod - det kunne være din blodtype, de lige står og mangler?

Generelt set viser undersøgelser, at mange mænd er afskrækkede fra at søge mod 'blod-busserne', da man enten har en skræk for nåle, er for doven eller sidst men ikke mindst føler sig utilpas i hospitalmiljøet. Det kender vi alle til - hospitalet emmer ofte af en lidt ubehagelig stemning, og hvis man kan undgå at komme derhen, så finder vi gerne en løsning. 

I decembermagasinet af Donornyt faldt vi over et lille uddrag af psykologen Svend Aage Madsens forslag til en større tiltrækning af unge mænd til bloddonation - og vi er ret vilde med det!

Fjern de hospitallignende omgivelser og gør det lidt mere casual og ungdommeligt med nogle fladskærme og hyggelig atmosfære - et sted, som unge gerne vil opsøge.

ANNONCE

Fakta:

Det er brug for 25.000 nye bloddonorer i 2014. Målet er ikke helt nået endnu, og især mænd er i underskud i regnestykket: Kun 34,6% af de nye tilmeldinger kommer fra mænd.

Byens bedste sted at score?

Svend Aage Madsen beskriver: 

"Hvorfor ikke kalde det ’Hjælpecenter for kammerater’ eller hvad ved jeg? Gå væk fra den æstetik, der er på et hospital – venteværelser med runde borde, hvor du sidder og drikker rød saftevand. Gør det f.eks. til noget mere klublignende, ryk Chesterfield lænestolen ind på stuerne og stil fladskærmene ind på Eurosport,"

Siger han og påpeger, at hårde facts og tal på bordet også er med til at motivere mænd. Og at vi også skal huske, at mænd er forskellige.

"Nogle mænd kan eksempelvis godt lide at udfylde spørgeskemaer. Det sætter tingene på plads for dem. En anden måde kunne være at give dem tal på, hvor mange mænd der modtager blod, og i hvilken forbindelse de får det. Så er det nemmere for den enkelte at sætte sig ind i, at det faktisk kunne være kammeraten, du kører på motorcykel eller står på skateboard sammen med, som en dag kunne få brug for dit blod," slutter Svend Aage Madsen.

ANNONCE
Byens bedste sted at score?

Denne nye lounge-stemning kunne jo være en mulighed for at lære et på par kvinder at kende på vejen? Nu tænker vi ikke en partysal a la 'techno-scenen' i Blade (hvilket også ville være spild af de donerede blod!), men mere bare en lidt mindre ubehagelig atmosfære, hvor unge kan yde noget og stadigvæk føle sig godt tilpas.

Læs mere om bloddonering: Facebook.com/bloddonor

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce