Connery

Bumblebee [Anmeldelse]

Bumblebee origin story, anyone…?

4 ud af 6 stjerner
Bumblebee - Trailer

I am Optimus Prime!

På planeten Cybertron, hærger borgerkrigen mellem de gode Autobots og de onde Decepticons transformers-robotter. Autobotterne er ved at tabe slaget og er nødsaget til at evakuere deres hjemsted, før det er for sent. Derfor sender lederen Optimus Prime (Peter Cullen), soldaten B-127 til Jorden, for at opstarte en ny base, indtil Optimus selv får mulighed for at komme der til, sammen med de øvrige overlevede Autobots.

ANNONCE
Paramount Pictures - Bumblebee [Anmeldelse] Paramount Pictures

Baby, you can drive my car

I Californien bor den 17-årige Charlie Watson (Hailee Steinfeld). Hun er lidt af en drengepige, der elske at rode med biler, så da hun en dag finder en gammel, gul folkevogn på en skrotplads, ser hun straks sit snit til at sætte den i stand. Bilen er naturligvis B-127, som hun giver kælenavnet ”Bumblebee” og snart danner det umage par et nært venskab. Men faren lurer, for Decepticonerne har fået færten af den lille Autobots pejlesignal og sætter nu kurs mod Jorden.

ANNONCE
Paramount Pictures - Bumblebee [Anmeldelse] Paramount Pictures

Transformers light

Bumblebee-filmen er en prequel til Transformers fra 2007. Franchisen har fået en ny instruktør i skikkelse af Travis Knight (Kubo and the Two Strings) og målgruppen syntes også at være ændret til et yngre, kvindeligt publikum. Bumblebee føles i hvert fald som en light udgave af Transformers, historien er simpel, der er færre robotter og kampene er knapt så drabelige som i de foregående film.

ANNONCE
Paramount Pictures - Bumblebee [Anmeldelse] Paramount Pictures

Hail, Hailee!

Men hvad Bumblebee måske mangler i store, imponerende actionsekvenser, har den til gengæld i 80’er stemning (filmen foregår i 1987) og charme, ikke mindst takket være Hailee Steinfeld der for alvor slog i gennem med Coen brødrenes western True Grit fra 2010. Bumblebee er ikke et ”must-see” (er nogen Transformers film det?), men den er måske den bedste Transformers film til dato og det er da trods alt også en bedrift.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50 %

Teknisk information:

Original titel: Bumblebee

Land: USA, 2018

Instruktør: Travis Knight

Medv.: Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., John Cena, Jason Drucker, Pamela Adlon, Stephen Schneider og Peter Cullen

Genre: Action/Adventure/Sci-Fi

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Surround 7.1/IMAX 6-Track/DTS (DTS: X)/Dolby Atmos/Sonics-DDP (IMAX version)/12-Track Digital Sound (IMAX 12 track)/Dolby Digital

Spilletid: 114 min

Dansk bio premiere: 3. januar 2019

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt