Connery

Bulletstorm

Tænk Duke Nukem på stoffer

4 ud af 6 stjerner

I Bulletstorm indtager du rollen som Grayson Hunt, et fordrukkent medlem af eltie-enheden Dead Echo. Sammen med resten af enheden jager du den psykopatiske General Sarrano. Den kære general har forrådt Dead Echo, så da Grayson får chancen for at slå generalen ihjel, griber han den. Desværre resulterer dette i, at både Dead Echo og generalen styrter ned på en planet beboet af mutanter, bander og det, der er værre. Grayson og Ishi er de eneste overlevende fra Dead Echo, og mens Ishi bare vil væk fra planeten, har Grayson stadig kun i tankerne, at slå generalen ihjel.

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Bulletstorm er en first-person-shooter, men i modsætning til spil som Call of Duty, Crysis og lignende ”bare” er skydespil, er Bulletstorm så meget mere. Her handler det nemlig om finesse. Spillet introducerer begrebet ”skillshots”. Skillshots er i bund og grund spektakulære måder at slå fjender ihjel på og hele systemet er latterligt morsomt. Du bruger de optjente skillshot-point på løbende at købe nye våben, opgradere dem og købe ammunition. Det er til tider lidt trættende, men gør det samtidig nødvendigt at variere dit våbenforbrug, hvilket er et plus.

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Du får latterlige 10 point for at skyde en modstander, men skyder du ham i skridtet eller sparker ham ind i en kaktus, er der bonus at hente. Flamberer du en modstander, hvorefter du sparker ham ud over en kant, jamen så vanker der mange point. Det gør spillets actionsekvenser utroligt afvekslende. Ud over skillshotsystemet, bliver du udstyret med den såkaldte ”leash”, der kan bruges til at hive modstandere til dig eller kyle dem op i luften. Disse to elementer er omdrejningspunktet i Bulletstorm og når man mestrer leash’en, kan man dræbe sine modstandere på de mest vanvittige måder. Modstanderne kommer i hobetal og er utroligt varierede. Hver især har de deres styrker, svagheder og specielle fremgangsmåde, hvilket er med til at forstærke indtrykket af, at spillet virkelig er afvekslende.

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Der er ikke et kæmpe våbenudvalg, men de der er, gør det fremragende. Våbnene bliver aldrig ensformige og er gode på hver deres måde – derfor finder man stadig hurtigt sine favorit-sammensætninger. Det er nemlig kun muligt at have tre våben med sig ad gangen, men disse kan løbende ændres så frygt ej.Historien er ret tynd, men det er egentlig ikke det, Bulletstorm drejer sig om. Det er hårdtpumpet action, kæmpe scenerier og opskruet tempo fra start til slut, hvilket er virkelig befriende. Hovedpersonen minder faktisk en del om den snart spilaktuelle Duke Nukem, med sine one-liners. Det er et frisk pust til en genre, der næsten var blevet for selvhøjtidelig. 

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Ud over singleplayerkampagnen er der ”Echoes” og ”Anarchy mode”. Echoes er en samling baner, hvor du skal forsøge at score så mange point, som muligt. Banerne er taget fra singleplayerkampagnen, men det er stadig morsomt at vælte igennem de små baner, mens man forårsager død og ødelæggelse.

Her kan man konkurrere mod vennerne på de forskellige online scoreboards. ”Anarchy mode” er Bulletstorms eneste deciderede multiplayermode. Her skal du opnå en bestemt score i et område for at gå videre. Det er muligt at spille fire personer og det bliver utrolig hektisk.

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Grafikken er utrolig flot. Igen er Bulletstorms brug af Unreal-grafikmotoren ikke noget, der sætter nye standarder, men det fungerer. Fra små områder i bygninger til åbne vidder, når man flygter i toge eller jager en Godzilla-lignende skabning i en helikopter, Bulletstorm har det hele og alting kører uden nedsat framerate. I hvert fald oplevede jeg ingen problemer på min Playstation 3.

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Lyden holder. Lydeffekterne er passende, stemmeskuespillet måske en kende overdrevet, men det er hele spillet, så det passer til stilen. Musikken kan jeg ikke sætte en finger på, for jeg lagde ikke mærke til den – hvilket er et kvalitetsstempel.

ANNONCE
tothegame.com - Bulletstorm tothegame.com

Bulletstorm gør rigtig mange ting vanvittig godt. Spillet starter lidt sløjt efter min mening, men efter de første par timer, kunne jeg slet ikke lægge det fra mig. Multiplayerdelen er tynd, så er du til hektisk multiplayeraction, synes jeg du skal se efter andre alternativer.

Singleplayerkampagnen er derimod genial. Det tog mig cirka 8-10 timer at gennemføre kampagnen, og underholdningsværdien var helt i top. Spillet er helt klart et af de bedste FPS i lang tid. Der er ikke tale om et revolutionerende bidrag til genren, men der er helt klart tale om nytænkning i forhold til den rille, genren kører rundt i.

Køb/lej Bulletstorm, hvis du vil have kompromisløs singleplayeraction fra start til slut.

ANNONCE
Karakter

Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.


Drengerøvsfaktor: 95%

Gameplay: 4/6

Grafik: 4/6

Lyd: 4/6

Holdbarhed: 3/6

Samlet score: 4/6

ANNONCE
Bulletstorm trailer
Fakta

Titel: Bulletstorm

Platform: PS3/Xbox360/PC

Genre: First-Person-Shooter

Udvikler: People Can Fly

Udgiver: Electronic Arts

Singleplayer: Ja

Online multiplayer: Ja

Udgivelsesdato: 24. februar 2011

ANNONCE
I samarbejde med

Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med Gamescribe.dk, som står for at levere spil til vores anmelder. 

Med Gamescribe.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når Gamescribe.dk modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om Gamescribe.dk og oprettelse her

Bemærk:
 

Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis Gamescribe.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt