Connery

Bruger du mere tid på at frygte rengøringsopgaverne, end de rent faktisk tager at gennemføre? Du er ikke alene

Tjek om du kan gøre noget ved arbejdsbyrden derhjemme gennem The Invisible Load Index

En nylig undersøgelse foretaget af Samsung kaster lys over et interessant fænomen, der måske bedst kan beskrives som 'den usynlige byrde'. 

Undersøgelsen, der involverede over 6.000 europæere, afslører, at britiske og europæiske husholdninger bruger op til 76% af tiden på blot at tænke på at udføre husholdningsopgaver, sammenlignet med den tid det faktisk tager at udføre dem. Det konstante tankearbejde før opgavernes udførelse manifesterer sig som en usynlig byrde, der vejer tungt på den enkeltes tid og velvære derhjemme.

Et problem? Nja.. Har Samsung et forslag til en løsning? Selvfølgelig.

Ifølge undersøgelsen bruger den gennemsnitlige brite - der er ansvarlig for mindst otte forskellige opgaver ihjemmet - over 30 timer om ugen på disse. Det er tæt på at være en fuldtidsbeskæftigelse. Kombinerer man den tid med den mentale belastning, er det noget der har en negativ indvirkning på mange hjem, hvor 50% af de adspurgte indrømmer at føle sig stressede mindst halvdelen af tiden. Dertil kommer, at næsten halvdelen (46%) regelmæssigt kæmper for at fokusere på dagligdagens opgaver. Den aktuelle økonomiske krise forværrer kun situationen, for tre ud af fem (59%) bekræfter, at energiomkostningerne har gjort husholdningsopgaverne mere stressende og vanskelige at håndtere.

Til trods for den øgede tilgængelighed af avanceret smart hjem-teknologi, der tilbyder løsninger til at styre et forbundet liv, bruger briterne næsten lige så meget tid – og i nogle tilfælde mere – på mentalt at forberede sig på at påtage sig regelmæssige husholdningsopgaver. For eksempel bruger briter 98% så meget tid på at tænke på at vaske op, som de gør på selve opgaven. Dét er stof til eftertanke.

ANNONCE
Mo Gawdat - Bruger du mere tid på at frygte rengøringsopgaverne, end de rent faktisk tager at gennemføre? Du er ikke alene Mo Gawdat

Som respons har Samsung lanceret 'The Invisible Load Index' i samarbejde med den anerkendte forfatter, Ex-Google Chef og lykkeekspert, Mo Gawdat. Initiativet tilbyder et værktøj, der giver mulighed for at synliggøre den usynlige byrde ved at undersøge både den fysiske og mentale belastning forbundet med husholdningsopgaver. Med 89% af de adspurgte, der tror, deres husholdning kunne fungere mere effektivt, og næsten halvdelen (43%) åbne over for teknologiens potentiale til at lette byrden, peger 'The Invisible Load Index' også brugerne mod (Primært Samsungs egne) SmartThings-løsninger for at leve mere effektivt og spare dyrebar mental tid. 

Det mest interessante i historien her, er måske ikke de mange produktforslag, som Samsung peger på som løsninger, men derimod selve The Invisible Load-værktøjet, der måske kan give en øjenåbner til, hvilke opgaver i hjemmet man kune bruge mindre tid på - og i hvert fald mindre tid på at bekymre sig om!

Mo Gawdat udtaler, "Jeg er beæret over at samarbejde med Samsung for at udvikle 'The Invisible Load Index' og hjælpe Europa med at afsløre den skjulte byrde af daglige husholdningsopgaver med det indikative scoringssystem." 

The Invisible-load toolet inviterer til en refleksion over, hvordan vi benytter vores tid og energi i hjemmet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce