Connery

Brothers

Amerikansk genindspilning af Susanne Biers prisbelønnede drama Brødre fra 2004.

2 ud af 6 stjerner
Drengerøvs factor: 20 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
United International Pictures - Brothers United International Pictures
De to brødre Sam og Tommy Cahill kunne ikke være mere forskellige. Sam (Tobey Maguire) er den pligtopfyldende familiefar, der samtidig har en god karriere indenfor militæret, mens Tommy (Jake Gyllenhaal) er families sorte får. En taber, der netop er kommet ud af fængslet for væbnet røveri.

Da Sam skal af sted på mission i Afghanistan får Tommy lov til at bo hos Sams kone Grace (Natalie Portman) og deres 2 børn. Til at starte med kan Grace ikke udstå Tommy, men langsomt vinder Tommys charme ind på hende. Og da det værst tænkelige sker, nemlig at Sam meldes omkommet i en helikopter ulykke, bringer sorgen og afsavnet Grace og Tommy endnu tættere på hinanden. Det udvikler sig til en forelskelse mellem de to, en forelskelse, som de er nødt til at holde skjult for resten af familien, ikke mindst Grace og Sams to døtre.
ANNONCE
Hvad Grace og Tommy ikke ved er, at Sam slet ikke er død. Sammen med en anden soldat, er han blevet taget til fange af en gruppe terrorister, som udsætter de to soldater for umenneskeligt tortur.
United International Pictures - Brothers United International Pictures
Månederne går og Sam er ved at miste håbet om frihed, men netop som han er ved at give op, finder de amerikanske tropper terroristernes skjulested og redder Sam. Men den Sam der vender hjem til sin familie, er ikke den samme som før.

Krigens rædsler har forandret ham og spørgsmålet er om han kan finde sig selv som familiefar igen og hvad nu med Grace og Tommys forhold?
ANNONCE
United International Pictures - Brothers United International Pictures
Det er ikke en ubetinget vellykket genindspilning, Jim Sheridan her har begået. Brothers mister noget af sin autencitet og nerve i oversættelsen fra dansk til engelsk. Tobey Maguire virker fuldkommen fejl castet som Sam. Han er alt for ung til rollen og mangler dermed dybde i sin karakter. Især i de posttraumatiske scener falder han helt igennem. Det samme gælder for Natalie Portman. Bevars, hun har aldrig set smukkere ud, men heller ikke hendes karakter stikker særlig dybt i denne amerikanske udgave.
ANNONCE
United International Pictures - Brothers United International Pictures
Anderledes heldigt slipper Jake Gyllenhaal af sted med sin karakter, som den rodløse Tommy. Det er nærmest befriende at se Gyllenhaal på lidt slap line her. Det er egentligt lidt underligt at Brothers ikke er en bedre film, end den er, for det er næsten en billede for billede genindspilning af Brødre. Det beviser bare at film er en kunstform. Hvis man malede Mona Lisa igen, ville maleriet jo heller ikke have samme magi som originalen.

Brødre er et mesterværk, ved siden af Brothers.
ANNONCE
Brothers har premiere den 18. marts landet over.
Brothers - Trailer
Teknisk information:

Original titel: Brothers

USA, 2009

Instruktør: Jim Sheridan

Medv: Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Natalie Portman, Sam Shepard og Mare Winningham

Genre: Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 104 min.

Premiere dato: 18. marts 2010

Biodistributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce