Connery

Brøndby-FCK 1-1

Så blev endnu en nyklassiker spillet, og viste dejlige perspektiver for dansk fodbold...

Det virker lidt som en underlig start på Superligaen i år: FC København ligger fantastisk til i toppen, Brøndby halter lidt efter, men er med, og oprykkerne ligger allerede solidt i bunden. I mange af de senere sæsoner har enten Brøndby eller FCK haft alvorlige problemer med opstarten, men i år er det gået rigtigt godt for begge mandskaber.
ANNONCE
Brøndby-FCK 1-1
Andre mærkelige begivenheder i år er, at OB ikke gik til tops med det samme som de plejer, og at Esbjerg, der ellers på papiret har et godt hold, ikke har spillet specielt imponerende. Mon ikke Jan Kristiansen skulle være søgt udenlands eller mod København denne sommer i stedet for at gå i stå sammen med resten af vestjyderne?

Aab har også ligget unaturligt langt nede, men efter et par sejre kan det være, at Aab'erne, som mønstrer et stærkt mandskab, endelig kan komme opad mod den ende, de hører hjemme i.

Onsdag aften leverede Brøndby og FCK en flot og velspillet fodboldkamp, hvor resultatet 1-1 objektivt set må siges at være retfærdigt. Johan Elmander kunne have afgjort kampen i første halvleg, men det samme kunne Marcus Allbäck have gjort i anden halvleg. Mange spillere gjorde det godt i løbet af kampen, andre ikke. Alligevel var det en kamp over normalt dansk superliganiveau, og det var en fryd at se. En lille status over kampen og spillerne efter min mening:
ANNONCE
Brøndby-FCK 1-1
Hos FCK må Elrio Van Heerden så absolut nævnes. Den lille sydafrikanske tekniker får nu chancen efter at hans efterhånden afdankede landsmand skiftede til bunden af den tyske række. Elrios tekniske niveau er helt forrygende, og som afslutter er han giftig.

Man kan roligt sige, at man i FCK har set rigtigt ved at give ham chancen, for hvis den lille mand fra Bafana-Bafana kan holde det niveau, som han har vist på det seneste, så har københavnerne et våben, der kan skaffe point til klubben

Tobias Linderoth er ingen Elrio. Han er til gengæld et svensk fejeblad, som opfylder sin plads som oprydder på FCK's midtbane til UG. At Linderoth ikke kunne slå igennem i engelsk fodbold er kun til gavn for FCK og dansk fodbold, for svenskerens evne til at bryde modstandernes angreb er helt i særklasse. Man må håbe, at han bliver i dansk fodbold noget tid endnu.

Michael Gravgaard har fået debut på landsholdet, og er kommet rigtigt godt fra start efter skiftet fra Viborg til FCK. Mod Brøndby spillede han desværre ikke specielt godt, men der kan ikke være tvivl om, at Gravgaard er en rigtigt god investering for FCK.

En skuffelse hos FC København var begge backs, Lars Jacobsen og Andre Bergdølmo, der ikke spillede deres bedste kampe, og over for hurtige spillere som Jonas Kamper og Thomas Rasmussen var det ikke meget, de fik klaret. Ærgerligt.

Hos Brøndby var Marcus Lantz en sand fornøjelse. Det var nok de færreste danske fodboldentuasiaster, der kendte Lantz før skiftet til Brøndby, men efter dagens kamp må de fleste kunne kende svenskeren, der mere og mere ligner en svensk version af Morten Wieghorst (dog uden turban). At det svenske landshold ikke kan have plads til Lantz og Linderoth på samme tid er ærgerligt, men på det danske landshold skulle han da også have været velkommen.
ANNONCE
Brøndby-FCK 1-1
Johan Elmanders gennembrudskraft er også et niveau over, hvad man ellers ser i Superligaen, og at han kan udklassere en mand som Michael Gravgaard viser, at der er et stort talent i svenskeren. Målet var godt, afbrænderen knapt så god, men Elmander spiller altid godt for Brøndby, selv i Århus, da hele Brøndbyholdet gik ned.

Mads Jørgensen er inde i en elendig periode. Der er ikke meget, der lykkes for Martins lillebror, som også blev skiftet ud i pausen. Det er meget ærgerligt, at Mads Jørgensen valgte at forlade Brøndby og tage nogle år på bænken i Italien og for en norsk bundklub, for siden hjemkomsten har det været småt med at finde den gamle form for Mads Jørgensen. Om han nogensinde vil komme tilbage i rette form, må tiden vise.

Kampen vil nok også blive husket for Per Nielsens speciallavede Batman-maske og Michael Gravgaards interessante hovedindbing. Det er ikke nemt at være forsvarsspiller.

I øvrigt dømte Nicolai Vollquartz utroligt godt, bedre end ellers normalt ser i Suppeligaen, hvor dommerniveauet er lige så svingende som AGF's præstationer. I aften var der en god og fair linje. Sådan skal det være.

Der er mange gange blevet klaget højlydt over, at den engelskbaserede reklamestation med enkelte afbrydelser - også kaldet TV3 - længe har valgt at prioritere Brøndbys og FCKs kampe som livekampe.

En påstand er, at det er et udtryk for, at man kun vil tilgodese de to store danske klubber, men faktum er, at aftenens kamp præcis viste hvorfor det er, at netop FCK's og Brøndbys bør sendes hver gang.

Tempo, intensitet og ikke mindst et imponerende syngende publikum hos begge mandskaber. Da Brøndby spillede i Viborg og tabte 3-1, var det alligevel kun Brøndbys tilhængere man kunne høre - de sang til gengæld hele kampen igennem! Kun få hold kan nærme sig et sådant i ny og næ, men på Vestegnen og i Parken er stemningen til stede - hver gang!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce