Connery

Breathe [Anmeldelse]

Autentisk drama er en hyldest til livet.

2 ud af 6 stjerner
Breathe - Trailer
SF Studios - Breathe [Anmeldelse] SF Studios

The Man with the Iron Lung

Under en ferie i Kenya rammes den 28 årige britiske advokat, Robin Cavendish (Andrew Garfield), af den invaliderende lungesygdom Polio. Året er 1958 og udsigterne for polio-patienter er ikke gode. Udover at de er lammet i hele kroppen og derfor tvunget til at ligge i sengen resten af deres liv, er de også forbundet og fuldkommen afhængige af en gigantisk maskine, kaldet en jernlunge, som trækker vejret for dem. Oprindeligt gives Cavendish blot 3 måneder at leve i, men han er en fighter og en ildsjæl og sammen med vennen Teddy (Hugh Bonneville) opfinder de en transportabel jernlunge, der ikke mindst forlænger hans levetid, men også beriger hans livskvalitet.

ANNONCE
SF Studios - Breathe [Anmeldelse] SF Studios

They see me rollin’

Robin bliver nemlig den første polio patient, der er har mulighed for at få et nogenlunde normalt liv. Han har mulighed for at rejse verden rundt og holde foredrag, tage på ferie, samt inspirere og belærer patienter såvel som læger, verden over.

ANNONCE
SF Studios - Breathe [Anmeldelse] SF Studios

Breathless

Breathe er produceret af Robins søn Jonathan og instrueret af Andy Serkis (Avengers: Age of Ultron, Black Panther), der er bedst kendt som Gollum fra Ringenes herre og Cesar fra Abernes Planet. Han er en nær ven af Cavendish-familien og Breathe er hans instruktør-debut.

ANNONCE
SF Studios - Breathe [Anmeldelse] SF Studios

Made for TV

Andy Serkis er desværre ikke lige så god en instruktør, som han er skuespiller. Breathe er nemlig en ret “sød suppe-agtig film”, der forherliger og overromantiserer Robin Cavendishs liv og person, og mest af alt virker som en Hallmark tv-film, uden megen nuance og dybde.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvs faktor: 0%

Teknisk information:
Original titel: Breathe
Land: UK, 2017
Instruktør: Andy Serkis
Medv.: Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville, Ed Speleers, Tom Hallender, Ben Lloyd-Hughes, Miranda Raison og Camilla Rutherford
Genre: Biografi/Drama/Kærlighed
Billedformat: 2.76:1
Lyd: Dolby Digital
Spilletid: 118 min
Dansk bio premiere: 31. maj 2018
Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce