Connery

Borg (Anmeldelse)

Historien om ham der Björn Borg med underbukserne.

5 6 0 3
5 ud af 6 stjerner
Borg - Trailer
Nordisk Film - Borg (Anmeldelse) Nordisk Film

The Iceberg

Året er 1980. Den 25-årige svenske tennisstjerne Björn Borg (Sverrir Gudnason) er på toppen af ranglisterne. Han har vundet Wimbledon hele fire gange i træk og har verden for sine fødder. På banen er hans iskold og udviser ingen følelser, men med stor succes kommer der også tit et stort pres. Tvivlen om, hvorvidt han stadig har det i sig til at vinde en 5. gang, nager perfektionisten Borg. Samtidigt er den unge amerikanske tennisspiller John McEnroe (Shia LaBeouf) på vej op ad ranglisten og ved at hale ind på Borg.

Nordisk Film - Borg (Anmeldelse) Nordisk Film

The Volcano

McEnroe har imidlertid sine egne dæmoner at kæmpe mod, da han er blevet kendt på at have et eksplosivt temperament på banen, hvilket er alt, hvad journalisterne gider at tale med ham om under pressekonferencerne - til trods for at mange mener, at han er en bedre tennisspiller end hans store idol, den allerede legendariske Björn Borg.

Nordisk Film - Borg (Anmeldelse) Nordisk Film

Game, Set and Match

Borg/McEnroe eller bare Borg, som den hedder på dansk, er en utroligt underholdende og velfortalt film. Den danske instruktør Janus Metz (Armadillo, True Detective) har skruet et virkeligt intenst drama sammen, hvor han elegant blander de to herres personlige dramaer sammen med dramaet på tennisbanen.

Nordisk Film - Borg (Anmeldelse) Nordisk Film

Autencitet

Både Sverrir Gudnason og Shia LaBeouf er perfekt castet til deres roller. Under nogle af de intense tenniskampe, sad jeg helt og glemte, at så en spillefilm og ikke en dokumentar, selvom ægte tennisentusiaster nok vil mene, at de to skuespillere godt kunne bruge et par tennislektioner.

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: ’80%

Teknisk information:

Original titel: Borg/McEnroe

Dansk titel: Borg

Land: Sverige/Danmark/Finland, 2017

Instruktør: Janus Metz

Medv.: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård og Tuva Novotny

Genre: Drama/Biografi/Sport

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 100 min

Dansk bio premiere: 14. september 2017

Distributør: Nordisk Film

Del