Connery

B&O Play A1 [Test]

Hvor radikal kan en bluetooth højttaler egentlig være?

6 ud af 6 stjerner

Kort efter afsløringen af B&O Plays Beoplay A1, landede den transportable bluetooth-højttaler på mit skrivebord til test. 

Jeg er egentlig ved at være godt mættet af diverse transportable højttalerløsningen, fordi, hvor vildt skal det lige være på skovturen? De fleste bærbare bluetooth-enheder leverer nongenlunde lyd i middelklasse, og jeg har ærligt talt ikke haft megen fidus til nye højttalere, siden jeg blev blæst bagover af forbavselse over Boses lille SoundLink.. 

B&O Play A1 er bestemt på niveau med den lille konkurrent. Den lille runde højttaler måler 13.3 centimeter i diameter, og passer i fladen på en velvoksen mandehånd. Vægten lyder på 600 gram, og batteriet holder på lyden i op mod 24 timer med musikafspilning. Du kan scoute flere af de tekniske detaljer i min første artikel.

ANNONCE
B&O Play A1 [Test]

Designet på A1 er simpelt, blødt og utroligt rent. Aluminiumsskallen mødes med en base der er beklædt med en holdbar og skridsikker beklædt base. En ledersnor er din ven når højttaleren skal transporteres, eller hvis den skal hænge et eller andet sted - en knag i dit køkken, eller måske en gren ude i naturen. 

Designet er selvfølgelig en kernefeature ved produktet, og det er godt at det er pleasende. Lyden, er selvfølgelig vigtigere, og den overrasker. Altså ikke sådan, at man ikke har hørt bedre, men fordi vi på lydsiden også har at gøre med at formfuldt billede, der trods den klejne størrelse og begrænsningen ved batteriet, levere punch op til 90 db, uden issues. Uden knas. 

Det lader sig gøre, fordi det lille kabinet har fået plads en Class D forstærker der leverer 2x140 watt i peak power. Den forstærker driver både bas og diskant med en flot balance. 

Den lovede batteritid på 24 timer er ikke helt ved siden af, og opladningen klares meget hurtigt, via USB-C kabel. Hvis ikke du er meget for bluetooth forbindelse, er der mulighed for tilkobling med 3,5mm Mini-Jack, eller førnævnte USB-forbindelse. 

Enheden er let at styre: En tænd/sluk knap, volume up, volume down, bluetooth-knap, voicecall-knap og connect-knappen (der løbende bliver opdateret med flere funktioner). Det er easy AF. 

Jeg vil lade nogen af de mere nørdede medier gå i dybden med den tekniske performance, men for mit musikglade øre, er Beoplay A1 absolut inden for toppen, når det kommer til små transportable bluetooth højttalere. Prismæssigt er vi i den høje ende, men 1.999,- kroner er ikke et absurd højt beløb for højttaleren. Jeg er imponeret over, hvor meget lyd der kan presses ud af så lille et kabinet. Og jeg har ikke engang oplevet den fulde pakke - det er nemlig muligt at koble to A1'er op som stereopar, og så har man pludselig et meget transportabelt lille stereoanlæg. 

Hvis du står med overvejelser om anskaffelse af en bluetooth-højttaler, bør du bestemt smutte til din nærmeste B&O forhandler, og give A1 et lyt. Tommel op herfra.

Find nærmeste forhandler på: Beoplay.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt