Connery

Bogfinkevej - BFV [Anmeldelse]

Debutskive med højt niveau af dovent rap!

5 ud af 6 stjerner
Bogfinkevej - BFV

Kunstner: Bogfinkevej
Titel: BFV
Release: 8/3-19

Bogfinkevej - Bogfinkevej - BFV [Anmeldelse] Bogfinkevej

Den aarhusianske trio bestående af Søren Karim Bech, Lau Gad og Mads Horsdal - i folkemunde kendt som Bogfinkevej, har med deres debutalbum BFV, begået en mindre genialitet. Med deres eminente dovne flow i deres rap, som vel bedst kan beskrives som en hybrid mellem almindelig rap, et strejf af folk, blues og en laidback attitude, der er de færreste forundt, tager Bogfinken dig på en lyrisk og musikalsk rundtur i deres egen krøllede verden, hvor tankerne ofte ledes på musikalske smukke omveje. 

Omvejene inkluderer tidlige udgivelser fra DGP, jazzede takter a'la The Elephant Sessions og en trist blues, der kunne give fugtige øjenkroge hos legendariske Gary Moore, alt imens en kølig Ceres Classic nydes ved lejerbålet og dagen i morgen virker meget overflødig. Jeg fik i hvert fald lyst til at blive i nuet allerede efter første gennemlytning.

Mange kender Bogfinkevej, fra deres sikre privatfesthit "Iben Hjejle" (et nummer som Southie Crew fra den københavnske Sydhavn om nogen formår at starte en fest til), men gruppen kan så meget mere end det. Det ser man fx på "Spiller", hvor netop minderne om tidlige DGP udgivelser gøres levende for dem der husker den slags. Funky, frisk og en kandidat til sommerens playliste, hvor Jokeren selv er feature og spiller rollen som inkarneret DILF.

Af andre prominente features, kan nævnes Kejser A, Loke Deph og altid hyggelige Kasper Spez. Sidstnævnte formår på nummerert "Idiotisk", virkelig at få den kringlede jazzede nydelse frem på BFV.  

Slutteligt har "Smilets By (Remix)" absolut potentiale til at blive et nummer man husker. Her har Bogfinken kaldt til hof for et par af de største musikalske Aarhusianere i nyere tid; L.O.C og ingen ringere end Steffen Brandt, der alene på sin charme, får gennemført sin lidt haltende rapsekvens - han spreder jo hygge!

TRACKLIST:

1. Intro (Skit)
2. Hvis Det Fed
3 Venter På Dig
4 Klar
5. Vis Noget (Ft. Kejser A)
6. Spiller (Ft. Jokeren)
7. Viby J 
8. Engang Min Bror (Ft. Loke Deph)
9. Alt Der Er At Se
10. Aldrig Altid (Skit)
11. Idiotisk (Ft. Kasper Spez) 
12. BFV
13. Smilets By (Remix) (Ft. L.O.C. & Steffen Brandt)

Slutteligt et par rosende ord fra rapperen 4Pro:
 

"Jamen altså, Bogfinkevej har givet mig troen tilbage på dansk musik. Det er et af de der acts som både virker meget nærværende og tidsløst, på samme tid. Humoren i tekstuniverset flankeres så fint, af den overbevisende nerve i vokalen. Jeg frygtede at deres første skive blev en enlig svale, så jeg er sgu henrykt over at konstatere, hvor blæret den nye plade jo er. Den er et solidt epicenter for festhumør, eftertænksomhed og en tiltrængt stener.."

ANNONCE
Bogfinkevej - Idiotisk fest Kasper Spez (Live)
Del
Om forfatteren
Michael Pallisgaard Michael Pallisgaard

Følg på:
Facebook
Instagram
Blog

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt