Connery

BMW M5 2018

Sjette generation af M5 er OGSÅ et bæst

Det er vært at finde en sports-luksussedan, der har samme ry og tyngde som en BMW M5.

M5 betegnelsen fortæller at vi har gøre med et muskuløst og hidsigt bæst, der æder Audier til morgenmad, og den næste generation i M5-serien, har da også lidt muskler at spille med. 

Den nye M5, der rammer gaden i foråret 2018, er klar med det nyudviklede M xDrive, der er et firehjulstræk der gør det muligt at skifte mellem 4WD, 4WD Sport og 2WD (Som betyder tohjulstræk på baghjulene!).

Ligeledes nyudviklet, er gearkassen der 8-trin hedder M Steptronic Drivelogic, der veksler mellem både hverdagsbrug og racerbanehumør. M5 har en 4.4 liters V8 motor med M TwinPower Turbo, 600 hestekræfter og et drejningsmoment på 750 Nm. Blandet kørsel giver hele 9.5 km/l.

Accelerationen fra 0-100 km/t er overstået på 3.4 sekunder, og o-200 km/t er ovre på 11.1 sekunder. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t men kan øges til 305 km/t. 

Standardbremserne M compound er blålakerede med seks-stemplede kalibre på forhjulene og flydende monostempelkalibre på bagakslen. Hvis man rigtig vil have spenderbukserne på, kan man spare 23 kilo (VÆGT) ved at tilkøbe keramiske M kulfiberbremser med guldfarvede kalibre. Bling bling.  

Den nye M5, er som forgængeren testet og fintunet på Nürburgring. 

Bonusinfo: Der er i øvrigt forpremiere på den nye BMW M5 i spillet Need for Speed Payback. 

The all-new BMW M5 (2017) in Need for Speed Payback.
Del