Connery

BMW 8 Gran Coupé

Sidste model i den nye 8-serie sidder lige i skabet

BMW låser modelprogrammet for den kommende 8-serie fast, med en sidste model: BMW 8-serie Gran Coupé.

Den nye model, som BMW netop har udgivet fotos af, er blevet udviklet sideløbende med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet og BMW M8 GTE. 

Den nye Gran Coupé har en letvægtskonstruktion med aluminium, magnesium og kulfiberforstærket plastik. Den har også et meget lavt tyngdepunkt og en dynamisk vægtfordeling, der skulle placere den helt optimalt på vejen. 

ANNONCE
BMW 8 Gran Coupé

Der hvor Gran Coupé virkelig adskiller sig fra Coupé og Cabriolet, er ved pladsoplevelsen. Fra A-stolpen og bagud er denne model nemlig 231 mm længere og bredden er vokset med 30 mm. Gran Coupé er også 61 mm højere, og det giver ekstra plads til at fragte familien rundt på god manér. 

Bilen kommer med sportssæder som standard, og den har endda individuelle sportsbagsæder med nakkestøtter - bagi. Det midterste bagside er dog ikke sparet væk - men gør sig nok bedst til de kortere ture, hvor der er lidt ekstra bemanding på. 

Bagagerummet på 440 liter, er efter BMW's eget udsagn stort nok "til at rumme tre golfbags eller hele familiens kufferter". 

Sidst, men ikke mindst, når vi snakker rumfornemmelse, har modellen et specialudviklet panoramaglastag, med et areal på intet mindre end 1.5 kvadratmeter. 

ANNONCE
BMW 8 Gran Coupé

Bilen har adaptiv M-affjedring som standard, og i motorpakkerne M850i og 840i, er vognen udstyret med M sportsdifferentiale som standard. 

Og man kommer ret langt med standardudstyret i denne bil, blandt andet heads-up display, trådløs opladning, fuldt navigationssystem, fjernlysassistent og parkeringsassistent er med fra basismodellen. 

BMW 8-serie Gran Coupé lander hos forhandlerne til september 2019, hvor den kommer i fire varianter: 

  • BMW 840i Gran Coupé med sekscylindret benzinmotor og 340 hestekræfter.
  • BMW 840i xDrive Gran Coupé med firehjulstræk, sekscylindret benzinmotor og 340 hestekræfter.
  • BMW M850i xDrive Gran Coupé med firehjulstræk, V8-benzinmotor og 530 hestekræfter.
  • BMW 840d xDrive Gran Coupé med firehjulstræk og sekscylindret dieselmotor med 320 hestekræfter. Alle modeller kommer med ottetrins Steptronic automatgearkasse.
ANNONCE
Del

Seneste nyt